Els estudiants de FP de Grau Superior hauran de pagar una nova taxa


Temes relacionats

CiU defensa l'externalització de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (16/abr/12)


  • Comparteix:

Artur Mas, en imatge d'arxiu

Artur Mas, en imatge d'arxiu

Una taxa per a la Formació Professional (FP) de Grau Superior, l'externalització de l'empresa Aigües Ter-Llobregat i la possibilitat de privatitzar algunes autopistes públiques són algunes de les mesures del nou pla d'ajustos del govern. Segons el president, Artur Mas, l'executiu es veu obligat a prendre aquestes mesures per 'imposició' de Madrid i pels errors d'altres. Mas remarca que 'el pla no trepitja les línies vermelles dels drets bàsics ni els serveis essencials'.

El nou pla de retallades, que pretén estalviar 1.500 milions d'euros per arribar a l'1,5% del dèficit, inclou algunes mesures amb accent local. Una d'elles és una nova taxa per als cursos de FP de Grau Superior, que també s'imparteixen a l'institut Leonardo da Vinci, amb un programa de beques per a estudiants. El cost de la taxa encara està pendent de definició, tot i que serà inferior a la de la universitat, que el curs vinent estarà al voltant dels 2.000 euros. L'executiu també aplicarà les reformes de Madrid en l'àmbit educatiu que obliguen a elevar el nombre d'alumnes a les aules i les hores de classe del professorat.

Un altre punts del pla és tirar endavant l'externalització de la gestió de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL), que proporciona l'aigua als dipòsits del municipi. També es treballarà perquè puguin passar a mans privades autopistes de titularitat pública, la qual cosa podria afectar els Túnels de Vallvidrera, una de les principals vies de connexió de Sant Cugat amb Barcelona. Això sí, es mantindrien les actuals tarifes.

Altres mesures del pla són noves rebaixes de sou dels empleats de la Generalitat, la reducció de subvencions a tercers, venda de patrimoni públic i la reprogramació d'inversions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.