La ciutat s'afegeix a l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional


Temes relacionats

Noves bonificacions en l'IBI per als majors de 65 anys (26/abr/12)

Neix la Taula de la Gent Gran, formada per entitats i l'Ajuntament (22/mar/06)


  • Comparteix:

Foto de família de la gent gran de Sant Cugat / Font: Localpress

Foto de família de la gent gran de Sant Cugat / Font: Localpress

Sant Cugat s'adhereix a l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional que promou la Comissió Europea (CE) amb un reconeixment la tasca de les generacions més grans de la ciutat i potenciant la relació d'aquest grup amb els joves. En un acte que ha tingut lloc aquest dimecres a l'Ajuntament, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha anunciat que l'administració farà rondes informatives a tots els casals de gent gran per explicar quins descomptes i bonificacions fiscals tenen els pensionistes.

Amb aquest compromís la ciutat reconeix la tasca del teixit associatiu de la tercera edat, un grup que, segons Conesa, té molt a dir i ensenyar en moments de crisi econòmica. En el marc d'aquest any commemoratiu, Sant Cugat ha preparat diversos actes per al Dia Internacional de la Gent Gran, que enguany comptarà diversos actes durant la primera setmana d'octubre.

L'Ajuntament també impulsarà una jornades informatives als casals per explicar als pensionistes de quins avantatges i bonificacions fiscals poden gaudir. Ho ha explicat l'alcaldessa.

Mercè Conesa

Des de l'Ajuntament s'anirà casal per casal a explicar quins descomptes tenen en els impostos i serveis municipals.




De la seva banda, el membre de la Taula de Gent Gran Josep Carné, ha definit aquesta etapa de la vida com una oportunitat i experiència més.

Josep Carné

Ser gran no és dolent, és una oportunitat més que ens dóna la vida per demostrar que som capaços de fer moltes coses.




Amb l'objectiu de potenciar la solidaritat intergeneracional, la Nau de Cultura de Valldoreix acollirà l'últim dissabte de maig una lectura de poemes entre joves estudiants i membres dels Marxosos del Vallès i el Grup de Teatre Espiral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.