L'ETSAV presenta un nou habitatge sostenible per guanyar el concurs internacional Solar Decathlon


  • Comparteix:

Imatge de l'hivernacle amb els tres mòduls a l'interior

Imatge de l'hivernacle amb els tres mòduls a l'interior

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), ubicada a Sant Cugat, ha presentat en societat el projecte '(e)co', que participarà en el concurs Solar Decathlon. 50 estudiants del centre, implicats en el projecte, estan construint aquests dies un hivernacle sostenible.

El model de casa de baix cost es basa en buscar més eficiència, més prestacions i més confort i utilitzar menys recursos, menys energia i menys cost. La construcció, d'uns 150 metres quadrats té una cuirassa exterior que fa d'hivernacle i un espai interior habitable amb tres mòduls.

Els alumnes Aitor Iturralde i Marta Benach detallen les característiques d'aquest model de casa.

Alumnes

Busquem la sostenibilitat dins la societat i l'economia. / Volem que la sostenibilitat sigui sostenible per a tothom.




El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, que ha participat en la presentació del projecte, exposa la importància d''(e)co' per a la ciutat.

Joan Puigdomènech

Tenim una ciutat que li pot demanar projectes a l'escola d'arquitectura, i una escola que té una ciutat on poder experimentar.




En aquest sentit, el director del centre, Víctor Seguí, explica que aquest edifici tindrà una utilitat en un futur, tot i no especificar quina.

Víctor Seguí

Sempre s'ha buscat el final de l'etapa. Aquest edifici acabarà tenint utilitat posterior.



Al setembre, el projecte viatjarà a Madrid per participar en el concurs Solar Decathlon Europe, on hauran de competir amb 22 projectes de països d'arreu del món. El concursants han de dissenyar, construir i utilitzar cases enèrgicament autosuficients, connectades a la xarxa elèctrica i que aprofiti totalment l'energia solar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.