Professors es concentraran per demanar al ple suport a l'ensenyament públic


Temes relacionats

Sant Cugat fa pinya amb les entitats municipalistes per reclamar al govern unes llars d'infants sostenibles (18/mai/12)

Els alumnes d'FP de Grau Superior pagaran 360 euros al primer curs i 180 al segon (18/mai/12)

La renda familiar i el nivell socioeconòmic del municipi determinaran les quotes a les bressols (18/mai/12)

La CUP denuncia les noves retallades de la Generalitat (16/mai/12)

Els preus públics de les escoles bressol pugen un 3'8% el proper curs (19/abr/12)


  • Comparteix:

La concentració serà a la plaça de la Vila, davant de l'ajuntament

La concentració serà a la plaça de la Vila, davant de l'ajuntament

L'Assemblea de Docents de Sant Cugat es concentrarà aquest dilluns davant l'ajuntament per expressar la seva preocupació i indignació per les últimes mesures del govern en matèria d'ensenyament. Segons el col·lectiu, tant l'executiu d'Artur Mas com l'equip de govern de la ciutat duen a terme una 'política restrictiva' contra l'ensenyament públic. Mestres i professors criden la ciutadania a concentrar-se a les sis de la tarda, just abans de la sessió de participació ciutadana del ple, on l'assemblea presentarà el seu manifest i demanarà al consistori que es pronunciï a favor de les escoles públiques.

Els docents alerten de la reducció d'un 25% del pressupost per a les despeses de funcionament dels centres des del 2010. Aquesta mesura, asseguren, ha provocat que en alguns centres es prescindís de la calefacció durant l'hivern. El col·lectiu també manifesta el seu malestar pel fet que l'Ajuntament hagi suprimit les subvencions per a les escoles en concepte de petites despeses de funcionament.

Segons assegura l'assemblea, la retallada de l'equip de govern també ha provocat la desaparició de diversos serveis de l'escola pública. La membre de l'Assemblea de Docents de Sant Cugat Espe Escribano ha mostrat a Cugat.cat la seva preocupació per aquestes retallades.

Espe Escribano

Estem molt preocupats per l'educació pública que fins ara ha estat de qualitat i amb aquestes retallades tindrem molts impediments per dur-la a terme.


La concentració també vol mostrar la seva inquietud per la precarització, diuen, de les condicions de treball dels professors. El manifest expressa el seu desacord a mesures com no substituir el professorat que estigui de baixa menys de 10 dies, cosa que fa que els alumnes perdin hores de classe de la matèria afectada.

L'assemblea qualifica d'irresponsabilitat aplicar polítiques d'austeritat, ja que, assegura, 'hipoteca i mina el futur del país'. Aquestes accions, expliquen, van encaminades a afavorir l'escola privada en detriment de la pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.