425 adolescents resolen dubtes sobre drogues en un debat al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Raül Grangé ha presidit l'acte / Font: Localpress

Raül Grangé ha presidit l'acte / Font: Localpress

La informació és bàsica per prendre una decisió responsable sobre el consum de drogues. Amb aquest objectiu s'han reunit 425 alumnes de secundària de diversos centre de la demarcació de Barcelona, aquest dilluns al Teatre-Auditori, per debatre al voltant del consum d'estupefaents i les seves conseqüències. El catedràtic en farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Rafael Maldonado ha estat l'encarregat de respondre els dubtes plantejats a la sessió que forma part del projecte 'Parlem de drogues' impulsat per l'Obra Social 'La Caixa'.

El debat ha posat de manifest que els adolescents tenen molta informació sobre drogues però el problema és que es tracta d'informació interessada, esbiaixada o fins i tot que no es correspon amb la realitat. Davant d'aquesta situació, és necessari, segons el doctor Maldonado, aportar eines que permetin destriar aquesta informació i que siguin els mateixos joves els que disposin de suficients elements per prendre les seves decisions de manera responsable.

Un altre dels factors a tenir en compte, pel que fa a la prevenció sobre els efectes de les drogues és el canvi de percepció social que hi ha sobre les conseqüències negatives del consum. Ho ha ressaltat Rafael Maldonado.

Rafael maldonado

La percepció del risc és menor que anys enrera. Par això cal insistir en el risc real que comporta el consum de drogues.




El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha destacat la importància d'abordar aquest tema sense prejudicis.

Raül Grangé

És bàsica la informació, parlar-ne amb tranquil·litat i sense tabús. És una realitat que no es pot obviar i cal afrontar amb diàleg i informació.



Els 425 participants han vingut d'escoles de diverses poblacions de la demarcació de Barcelona que prèviament han preparat la sessió a les aules i aquest dilluns han traslladat les seves preocupacions al catedràtic Maldonado. Escoltem alguns alumnes de l'institut Mediterrània de Castelldefels.

Estudiants

Pensem que és interressant. A la nostra edat és quan la gent comença a consumir. / Volem saber més sobre els efectes sobre el sistema límbic.




La iniciativa forma part del projecte 'Parlem de drogues' engegat des de l'Obra Social 'La Caixa' que és un complement de l'exposició itinerant que va visitar la ciutat al gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.