250 persones protesten fora i dins de l'ajuntament contra les últimes mesures d'Ensenyament


Temes relacionats

Sant Cugat insta la Generalitat i el govern espanyol a garantir el finançament de les escoles bressol (21/mai/12)

L'equip de govern defensa que garanteix des de les seves competències l'educació pública (22/mai/12)

Professors es concentraran per demanar al ple suport a l'ensenyament públic (20/mai/12)

Sant Cugat fa pinya amb les entitats municipalistes per reclamar al govern unes llars d'infants sostenibles (18/mai/12)

Els alumnes d'FP de Grau Superior pagaran 360 euros al primer curs i 180 al segon (18/mai/12)

La renda familiar i el nivell socioeconòmic del municipi determinaran les quotes a les bressols (18/mai/12)

Els preus públics de les escoles bressol pugen un 3'8% el proper curs (19/abr/12)


  • Comparteix:

Els docents s'han manifestat també dins l'ajuntament

Els docents s'han manifestat també dins l'ajuntament

Unes 250 persones s'han concentrat aquest dilluns davant l'ajuntament convocats per l'Assemblea de Docents de Sant Cugat per protestar per les recents mesures adoptades pel govern en l'àmbit educatiu. Els manifestants, que també han fet una cassolada al vestíbul de l'ajuntament durant el ple, han denunciat 'una política d'atac contra l'educació pública' per part de l'equip de govern i la Generalitat. Els docents alerten de la reducció d'un 25% del pressupost per a les despeses de funcionament dels centres des del 2010.

L'Assemblea de Docents, formada per representants de les escoles bressol i de centres de primària i secundària, ha llegit un manifest que també ha fet arribar al ple d'aquest dilluns. El document és un llistat de les retallades que, segons la plataforma, pateixen els centres d'ensenyament públics i que suposen un pas enrere en l'educació de qualitat i la fi de l'atenció a la diversitat i als alumnes amb necessitats especials. Per exemple, es denuncia que es faran fora 3.200 docents el curs vinent tot i que hi haurà 15.000 alumnes nous, i el tancament de 10 centres a tot el país a causa de les reduccions de pressupost. També se subratlla que la caiguda de prestacions de l'Ajuntament ha acabat amb la tasca de psicomotricitat a l'etapa infantil, un dels cursos de piscina i el transport per a centres allunyats d'aquesta activitat, segons el comunicat del col·lectiu de docents.

La membre de l'Assemblea de Docents de Sant Cugat Espe Escribano ha explicat el sentit del manifest llegit aquest dilluns al ple.

Espe Escribano

Expliquem aquestes retallades, com ens redueixen els drets laborals i com quedarà afectada la qualitat de l'escola pública.


Els docents també es queixen de l'empitjorament de la seva situació laboral. La pèrdua de poder adquisitiu dels mestres arriba, segons l'Assemblea de Docents, al 20% des de l'inici de les retallades.

Els membres de l'entitat consideren que, tot plegat, repercuteix en la qualitat de l'educació pública. És per això que l'Assemblea de Docents demana un pronunciament del consistori a favor de l'ensenyament públic.

Després de la lectura del manifest, membres de l'assemblea han continuat la protesta al vestíbul de l'ajuntament, fet que ha dificultat el seguiment de la sessió plenària. 'Ara toca rescatar l'escola bressol' és algun dels lemes que s'han sentit a la concentració, que ha reunit unes 250 persones. Els manifestants també han criticat la presència policial a l'ajuntament arran de la protesta amb la crida 'Menys policia, més educació'.

El PSC, ICV-EUiA i CUP s'han compromès de cara al proper ple a portar les demandes de l'Assemblea de Docents de Sant Cugat en forma de moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.