Els propietaris de Torre Negra continuaran als tribunals després del nou pas de protecció


Temes relacionats

La protecció de Torre Negra avança amb reticències del PSC, ICV i CUP al traçat de la Ronda Sud (22/mai/12)

La ciutat insta la Generalitat a abordar el Pla Especial de Collserola per blindar definitivament el parc natural (19/des/11)

Núñez i Navarro reclamarà una declaració d'innocència al Tribunal Suprem ( 1/ago/11)

Núñez i Navarro assegura que l'Ajuntament desconeix la naturalesa del recurs de cassació (29/abr/11)

ICV i la CUP sumen forces contra la Ronda Sud ( 9/mar/11)


  • Comparteix:

Zona de la Torre Negra

Zona de la Torre Negra

El propietari majoritari dels terrenys de Torre Negra, Núñez i Navarro, i l'associació de petits propietaris de l'espai es mostren sorpresos amb el nou pas fet per l'Ajuntament en relació amb la protecció d'aquesta zona de la ciutat. Els dos aposten per recórrer l'última decisió del ple de modificar el Pla General Metropolità (PGM) per passar els terrenys a sòl no urbanitzable, perquè consideren que es vulnera el seu dret legítim de tirar endavant els seus projectes urbanístics o rebre compensacions econòmiques si, finalment, no es pot urbanitzar.

L'advocat del grup immobiliari Núñez i Navarro, Rafael Jiménez de Mera, i el president de l'associació de propietaris de Torre Negra, Pere Feliu, han explicat a Cugat.cat que continuaran, com fins ara, als tribunals.

Rafael Jiménez i Pere Feliu

Farem el que hem fet sempre que és anar als tribunals. No canviarem la nostra posició. / Tenim diversos contenciosos encara oberts i de nou anirem als tribunals.



Les dues parts han denunciat, a més, greuges comparatius amb altres propietaris de terrenys d'altres indrets de la ciutat que sí que han estat compensats per diferents operacions urbanístiques.

El grup Núñez i Navarro, que compta amb més del 50% de la zona, i els petits propietaris de Torre Negra s'han mostrat convençuts que els tribunals els acabarà donant la raó.

La modificació urbanística aprovada aquest dilluns pel ple és conseqüència d'una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va anul·lar una requalificació de Torre Negra com a sòl no urbanitzable d'especial protecció impulsada el 2003. Un dels arguments de la sentència era que no es definia un únic traçat per a l'anomenada Ronda Sud, com ara s'ha decidit fer, sinó que n'hi havia sis. L'altre era que no es podia qualificar la zona com a àmbit d'especial protecció ambiental perquè, en aquell moment, cap ordenament jurídic no ho reconeixia.

Ara, un cop passat pel ple, l'expedient passarà a la Comissió d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que haurà de donar l'aprovació definitiva a la requalificació de Torre Negra com a sòl no urbanitzable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.