Sant Cugat no es 'queda fora de joc' en la Marató per la pobresa


Temes relacionats

La ciutat i Cugat.cat s'impliquen en la Marató per la pobresa de TV3 (17/mai/12)


  • Comparteix:

Sensibilitzar la ciutadania i motivar la reflexió dels santcugatencs sobre la pobresa són els principals objectius de les activitats que es duran a terme a Sant Cugat dins el marc de la Marató per la pobresa de TV3. A través d'un relat audiovisual realitzat per Cugat.cat i el joc 'Tu com ho veus?', la ciutat se suma a la marató per la pobresa amb la col·laboració de les entitats locals. La campanya comença aquest dijous i es podrà seguir a través de la web de l'Ajuntament, Cugat.cat, el Canal YouTube de la ciutat, Cinemes Cinesa i a diferentes entitats i comerços.

Sant Cugat se suma a la Marató per la pobresa que organitza TV3 amb un seguit d'activitats que pretenen sensibilitzar la ciutadania sobre l'estat actual de la pobresa a la ciutat. Una dada que arriba de la mà d'un augment del 22% de persones ateses pels serveis socials municipals durant el 2011. El consistori vol posar aquests números sobre la taula i trencar l'estereotip que Sant Cugat és 'una illa on tot va bé'. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, en la presentació de les activitats per la Marató.

Susanna Pellicer

Hem dirigit la campanya molt a sensibilitzar la població i que la gent pugui reflexionar sobre la pobresa.



Un audiovisual produït per Cugat.cat i un joc visual són les dues eines que la ciutat posa a l'abast de la població per participar d'aquesta iniciativa solidària. 'Tu com ho veus?' és un recull de tres microrelats amb segell santcugatenc que expliquen des de diferents òptiques l'afectació de la pobresa a la ciutat.

La producció de Cugat.cat dóna veu a tres experiències solidàries i de cooperació que tenen lloc a Sant Cugat per ajudar la gent a sortir d'una situació de precarietat. El director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha fet palesa la voluntat del grup multimèdia de seguir col·laborant amb l'Ajuntament en altres iniciatives.

Miquel Herrada

La col·laboració ha funcionat molt bé i s'obren vies de col·laboració futura en aquest sentit.



D'una altra banda, el consistori ha editat un joc visual en forma de fulletó, que es podrà aconseguir a diversos comerços, que posa de manifest diverses actituds davant la pobresa. La voluntat d'aquest joc i de l'audiovisual és promoure la reflexió entre la població per moure-la a l'acció. Així ho ha reafirmat una de les protagonistes del vídeo, Analis Méndez.

Analis Méndez

Necessites donar, perquè si no dones la gent no podrà ampliar-se i créixer.


La campanya comença aquest dijous i es podrà seguir a través de la web de l'Ajuntament, Cugat.cat, el Canal YouTube de la ciutat, Cinemes Cinesa i a diferentes entitats i comerços.

La Marató per la pobresa tindrà lloc aquest diumenge a TV3 i té com a finalitat mostrar les moltes cares de la pobresa al nostre país a partir de persones en situació de risc o d'exclusió social i també a partir de la feina de les entitats que des de fa temps treballen transversalment en aquest terreny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.