Desconvocada la vaga a FGC


Temes relacionats

Normalitat i respecte als serveis mínims segona jornada de vaga a FGC (11/mai/12)

Aturades i circulació fora d'horari a FGC a causa de les accions dels piquets (10/mai/12)


  • Comparteix:

L'última convocatòria va fer-se el dies 10 i 11 de maig

L'última convocatòria va fer-se el dies 10 i 11 de maig

El comitè d'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha desconvocat la vaga prevista per a aquest dimecres, dijous i divendres després d'arribar a un principi d'acord amb la direcció. El calendari de vaga, que va començar el 10 i 11 de maig, tenia previst continuar en sis convocatòries més entre aquesta setmana i la segona setmana de juny. El motiu de les protestes era rebutjar la nova retallada del 3% del salari de la plantilla, anunciada per la companyia i l'estancament de la negociació del conveni col·lectiu. De moment, encara es desconeixen els motius que han portat als treballadors a retirar la convocatòria d'aturades.

A més d'aquesta setmana, el comitè d'empresa havia convocat tres jornades més de vaga ininterrompuda pels dies 12, 13 i 14 de juny, que també han estat desconvocades. Fonts de FGC han declarat a l'ACN que les posicions entre les dues parts són 'tan properes' que els treballadors han decidit desconvocar la vaga mentre segueixen negociant amb la direcció de l'empresa.

L'acord clau a què haurien arribat les dues parts aniria lligat a introduir factors de productivitat en les retribucions dels treballadors, de manera que, si l'empresa obté beneficis, la plantilla rebria contrapartides salarials.

Els representants del comitè d'empresa d'UGT a Ferrocarrils ha comunicat que, després de la reunió de mediació, el principi d'acord haurà de ser ratificat per la plantilla en un referèndum aquest dijous.

El sindicat considera que el preacord signat dóna els factors bàsics per derivar la negociació a la mesa del conveni, amb 'la garantia que els acords a què s'arribin en aquesta mesa entre empresa i treballadors seran respectats'. Així mateix, UGT assegura que s'ha decidit fer un pla de millora i estalvi conjunt que permeti ajustar els pressupostos de 2012 perquè 'quan el marc legal ho permeti es pugui parlar de factors retributius'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.