Els comerciants es mostren inquiets per l'entrada en vigor de la Llei de Residus


  • Comparteix:

Els comerciants demanen que l'Ajuntament es faci carrèc de la taxa que hauran de pagar els botiguers, a partir de l'1 de gener de 2004, amb motiu de l'aplicació de la nova 'Llei de Residus' aprovada pel Parlament El reglament estableix que una empresa privada recollirà, en uns horaris concrets, la brossa que generen els comerços i, a canvi, els botiguers, hauran de pagar un quantitat de diners per aquest servei.

La imatge de caixes de cartró i embalums al costat dels contenidors aviat s'acabarà. Com a mínim, això és el que pretén el govern català amb l'aprovació de la nova Llei de Residus. Segons aquest reglament, que s'aplicarà l'ú de gener de l'any vinent, els sectors del comerç al detall i a l'engrós, hosteleria i mercats comptaran amb un servei de recollida de residus, independent de l'us domèstic.

L'aplicació d'aquest sistema dóna la possibilitat a l'Ajuntament o a les associacions comercials de gestionar el servei, a través d'empreses homologades per la Generalitat i amb uns horaris de recollida preestablerts.

La normativa es farà efectiva a través del cobrament d'una taxa als comerciants, una mesura que no ha satisfet alguns comerciants:

Mª Eulàlia Egea

A alguns comerciants no els ha agradat això de la taxa, però hem de ser solidaris amb l'estètica de la nostra ciutat


No obstant, segons la presidenta de Sant Cugat Comerç, MªEulàlia Egea, aquest servei també té una part positiva:

Comerciants

Que recullin els cartrons està bé però pagar la taxa ja és massa pels comerciants que cada vegda estan més desprotegits. Hauria de fer-se'n carrec l'ajuntament.


Fins que es faci efectiva la nova Llei de Residus, els comerciants continuaran depositant els seus residus com fins ara en horari nocturn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.