La plataforma #novullpagar assegura que la multa és política i no té cap base jurídica


Temes relacionats

La campanya #novullpagar torna al peatge de les Fonts (20/mai/12)

El #novullpagar massiu es deixa sentir al peatge de les Fonts ( 1/mai/12)


  • Comparteix:

El 2n #novullpagar col·lectiu al peatge de les Fonts

El 2n #novullpagar col·lectiu al peatge de les Fonts

El coordinador de la plataforma ciutadana #novullpagar, Guillem Carbó, insta el govern a recollir les demandes dels ciutadans en contra dels peatges en lloc d'amenaçar amb sancions administratives que no tenen base jurídica. Per Carbó, els catalans tenen dret a decidir sobre la gestió de les seves infraestructures i considera que estendre les vies ràpides de pagament a la resta de l'Estat espanyol no és una solució òptima, perquè no afronta el problema. En una entrevista al programa 'Diacrònics' de Cugat.cat (91.5 FM), Carbó també ha explicat que la força del moviment rau en ser una iniciativa ciutadana i demana que els partits polítics no la instrumentalitzin.

Carbó ha explicat que els conductors insubmisos infringeixen un contracte amb empreses concessionàries, és a dir, amb particulars i no amb l'administració, i que per tant la multa que va anunciar el conseller d'Interior, Felip Puig, no té cap base jurídica. Carbó ha lamentat que el govern, en comptes de solucionar els problemes dels ciutadans, amenaci amb una sanció de caràcter polític.

Guillem Carbó

Aquesta multa és política i no té base jurídica. Ens sap greu que els governants en comptes de posar solucions als problemes que els catalans veuen, ens vulguin aturar així.


En aquest sentit, el coordinador ha recordat que el Servei Català de Trànsit ha enviat requeriments per identificar els conductors i no sancions. Per això, ha recomanat adjuntar a la resposta un formulari d'al·legació que es pot trobar a la pàgina web de la plataforma.

Carbó ha defensat també que el problema dels peatges no és només de greuge comparatiu amb la resta de l'Estat espanyol, sinó de model, i per això no creu que la solució sigui estendre les vies de pagament.

Guillem Carbó

L'únic que faria seria estendre-ho a la resta d'Espanya. El problema és la mala gestió perquè hi ha una manca d'inversió flagrant en vies gratuïtes, i l'única solució són les de pagament.







El coordinador també ha reclamat que les plataformes ciutadanes es mantinguin al marge dels partits polítics perquè no perdin força.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.