Cugat.cat celebra 30 anys recordant la banda sonora d'aquestes tres dècades


  • Comparteix:

Cugat.cat celebra enguany els 30 anys d'història del seu projecte de comunicació local, que va començar el 13 de juny de 1982 amb l'inici d'emissions de Ràdio Sant Cugat. El grup de comunicació municipal celebrarà l'efemèride amb un acte que vol retre homenatge a totes les persones que han treballat o col·laborat amb el mitjà al llarg de tres dècades. La cita, que tindrà lloc el 19 de juny a les set de la tarda, també servirà per presentar en societat la nova web del grup. La música serà un altre dels pilars de la celebració amb un concert durant la Festa Major que repassarà la música santcugatenca dels darrers 30 anys.

L'actual grup de comunicació multimèdia Cugat.cat va néixer el 13 de juny de 1982 fruit de l'empenta d'un grup de joves emprenedors i inquiets de la ciutat encapçalats per Ramon Grau, Josep Grau, Màrius Caralt i Paco Garcia, entre d'altres. Els inicis van ser possibles gràcies al suport econòmic d'amics i familiars. Les primeres emissions es van fer des dels estudis del carrer de Sant Antoni.

Als anys 90, després d'uns anys de tancament, l'emissora va passar a ser de titularitat municipal donant estabilitat a un projecte que sempre ha apostat per la innovació com a element identitari. Durant la darrera dècada el mitjà ha experimentat una profunda transformació gràcies a l'aprofitament de les oportunitats que ofereixen les tecnologies de la informació. Així, al 2002, estrenava pàgina web i al 2006 es traslladava a les instal·lacions del carrer de Plana de l'Hospital que veurien néixer el departament de producció audiovisual que acabaria desembocant en la creació de Cugat.cat, el grup multiplataforma que engloba la ràdio (91.5FM), el diari electrònic Cugat.cat i la televisió en línia Cugat tv.

Amb l'acte de celebració, que tindrà lloc al Claustre del Monestir el 19 de juny, es vol reconèixer la tasca de tota la gent que ha fet possible aquest llarg recorregut. El director de Cugat.cat, Miquel Herrada, descriu així l'objectiu de la celebració.

Miquel Herrada

Volem agrair la implicació dels que ho han fet possible des de dins, però també de la ciutadania.





La regidora de Comunicació, Joana Barbany, ha destacat el paper del mitjà en la cohesió de la ciutat.

Joana Barbany

Estem molt contents de l'evolució del mitjà. Fa un paper molt important a la ciutat i esperem que continuï amb aquesta tasca molts anys més.




La celebració s'allargarà també durant la Festa Major, quan la música prendrà el protagonisme. Un concert de cinc hores de durada farà un recorregut per la música que s'ha fet a la ciutat durant aquestes tres dècades i comptarà amb la participació de bandes com els Nois de la mare, Spessa Salsa, Shitting Milks i Raúl Pulido, que interpretarà peces de la Banda trapera del río, on tocava el seu pare. A més, l'actuació també comptarà amb presència de formacions de hip-hop local dels anys 90 i el guanyador del 'Mou-te' d'enguany, encara per decidir.

La cap de Musicals de Cugat.cat, Jéssica Sotodosos, explica l'objectiu d'aquest concert.

Jéssica Sotodosos

Tornar a motivar a la gent que torni a agafar els instruments i que els santcugatencs revisquin els concerts que s'han fet a la ciutat.





A més, el dissabte de Festa Major també s'organitzarà una gimcana popular que compta amb la col·laboració de diversos comerços de la ciutat.

La celebració dels 30 anys de Cugat.cat anirà presidida per una imatge commemorativa elaborada per alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, sota la direcció de la professora Susana Requena. Els alumnes que han creat i desenvolupat la imatge són Ignasi Torrent, Lucie Perrin i Marc Rotger.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.