L'Esquerra Independentista es mobilitza contra les detencions derivades de la vaga general


  • Comparteix:

Representants de les formacions independentistes

Representants de les formacions independentistes

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) i les altres formacions de l'Esquerra Independentista (EI) com Endavant, CUP i el Casal Popular la Guitza, denuncien la repressió orquestrada des de la conselleria d'Interior contra els moviment envers les retallades i l'independentisme d'esquerres. Aquests col·lectius consideren les darreres detencions com una espiral repressiva cap a un Estat dictatorial que soscava el drets de reunió i manifestació dels ciutadans. Les formacions han convocat per aquesta tarda a les set una concentració davant l'ajuntament per fer visible el seu rebuig.

L'Esquerra Independentista assegura que des de la vaga general del 29 de març ja s'han detingut a 100 vaguistes que van participar a la convocatòria. A més, segons el col·lectiu aquesta setmana s'han practicat més detencions a diverses ciutats dels Països Catalans i s'han multat més de 250 persones implicades en les protestes estudiantils de l'anomenada 'Primavera valenciana'. El col·lectiu també posa de manifest la desproporció en la resposta policial i judicial a l'hora de detenir i jutjar als participants a les manifestacions del 29M i de l'1 de maig davant la 'passivitat' amb que es tracten altres delictes.

Aquesta situació obeeix, segons aquests moviments, a una estratègia dissenyada des de la conselleria d'Interior per reprimir l'independentisme d'esquerres i també als col·lectius contraris a les retallades amb la intenció d'anul·lar la resposta social. El membre de l'AJSC Albert Artigas carrega contra el paper de Felip Puig al capdavant de la conselleria d'Interior.

Albert Artigas

Entenem la repressió de Felip Puig i CiU com una cara més de l'opressió de l'Estat cap a l'independentisme.



Per fer visible el rebuig a aquests fets les entitats que formen l'Esquerra Independentista han convocat una concentració a les set d'aquesta tarda davant l'ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.