Un treball sobre l'animació guanya la 7a edició dels Premis de Treballs de Recerca MVM


Temes relacionats

30 santcugatencs opten al Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat MVM (31/mai/12)

Un treball sobre les distòpies s'endú el Premi Manuel Vázquez Montalbán (31/mai/11)

Guillem Benosa guanya la 5a edició del Premi Manuel Vázquez Montalbán de treballs de recerca (28/mai/10)

El Memorial Manuel Vázquez Montalbán premia els millors treballs de recerca de batxillerat per quart any consecutiu (28/mai/09)


  • Comparteix:

Els premiats de l'edició d'enguany

Els premiats de l'edició d'enguany

La 7a edició dels Premis de Treballs de Recerca de Batxillerat Manuel Vázquez Montalbán ha premiat el treball 'Anima't: història d'una animació' de les estudiants Bruna Marín i Diana Sánchez. El lliurament del premi ha tingut lloc aquest dijous en un acte al Casal de Joves TorreBlanca, on s'han atorgat també cinc accèssits als finalistes. Enguany, el Premi Joan Auladell, impulsat pel Grup d'Estudis Locals (GEL), ha quedat desert.

'Anima't: història d'una animació' és el projecte guanyador de la 7a edició dels Premis de Treballs de Recerca de Batxillerat Manuel Vázquez Montalbán. Les seves autores, les estudiants de l'IES Joaquima Pla i Farreras Bruna Marín i Diana Sánchez, han fet una anàlisi exhaustiva del món de l'animació cinematogràfica. Així ho ha explicat Sánchez en declaracions a Cugat.cat.

Diana Sánchez

Hem fet un recorregut per la història de l'animació tractant les tècniques més rellevants de la història.




El president del jurat del premi, Joan Gaya, s'ha mostrat satisfet amb la qualitat dels projectes d'enguany i ha animat als estudiants a seguir participant d'aquesta iniciativa. El president del jurat ha lamentat, però, la manca de participació en la categoria local que ha deixat enguany el Premi Joan Auladell vacant.

Joan Gaya

Potser la gent encara té massa integrat el concepte de la ciutat dormitori, i per això costa fer treballs en clau local.




Durant la cerimònia també s'ha premiat els alumnes Gemma Tomàs, Anna Morales, Andrea Vilches, Marcel Laborda, Clara Casas, Elena Calvet i Selma Lavado, amb tres accèssits finalistes i un quart accèssit 'ex aequo' dividit en dos premis.

Durant l'entrega s'ha presentat també la publicació del treball guanyador de l'any passat, 'Distòpies. De la ficció a la realitat' de David González.

La dotació d'aquest guardó, organitzat pel Memorial Manuel Vázquez Montalbán (MVM) en col·laboració amb les AMPA de la ciutat i l'Ajuntament, és de 400 euros per al guanyador i de 150 euros per als quatre finalistes. Una proposta que vol mantenir viu el llegat intel·lectual i ètic de Manuel Vázquez Montalbán, promovent entre el jovent els valors que van formar la seva vida i la seva obra. Ho explica la regidora d'Educació, Esther Salat.

Esther Salat

Els premis busquen l'excel·lència i incentiven el talent, vinculant-lo amb l'entorn.





Tots els participants de la 7a edició dels Premis de Treballs de Recerca de Batxillerat Manuel Vázquez Montalbán han rebut com obsequi una obra de l'autor, cortesia de la llibreria Mythos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.