200 persones omplen els carrers en contra de les retallades a l'escola bressol


  • Comparteix:

Unes 200 persones s'han manifestat aquest dijous pels carrers de la ciutat sota el lema 'Ara toca rescatar l'escola bressol, rescat ja!', contra les retallades en educació arran de les mesures d'estalvi de la Generalitat. Els manifestants s'han concentrat a la plaça de Lluís Millet i han recorregut el centre de la vila fins l'ajuntament. Allà han fet la lectura d'un manifest en defensa de la qualitat de l'escola bressol pública i finalment han entrat una petició per exposar el seu posicionament a l'audiència pública prèvia al proper ple.

La ciutat s'ha omplert aquest dijous de les samarretes i els globus grocs dels manifestants en contra de les retallades en educació anunciades per l'executiu espanyol i la Generalitat i que es concreten en l'augment de la ràtio d'alumnes per aula, la reducció de la jornada dels educadors o l'increment de les quotes per infant, entre d'altres.

D'aquesta manera s'ha expressat Magalí Roca, representant dels pares que s'han manifestat aquest dijous.

Magalí Roca

Ens augmenten les quotes i a sobre ens resten qualitat perquè tenim menys hores d'educadors. No hi estem d'acord.



Els representants del mestres, per la seva banda, han lamentat que les retallades ataquen no només l'ensenyament públic en general, sinó que també ho fan en una etapa clau per determinar el caràcter i els hàbits dels infants en creixement. Ho ha destacat la portaveu del col·lectiu de mestres i educadors de la ciutat, Rosa Ferrer.

Rosa Ferrer

Tothom sap que els tres primers anys de vida són vitals en la formació de les persones. No es pot retallar la qualitat en aquesta franja d'edat.



Els manifestants han lamentat que aquestes retallades perjudiquen la tradicional qualitat de les escoles bressol santcugatenques aconseguida després d'una feina conjunta de més de tres dècades.

La polèmica s'ha viscut al final del recorregut quan, després de llegir el manifest, els concentrats han intentat entrar pacíficament al consistori per entrar per registre el document i llançar els globus grocs dins de l'edifici. La policia local i els Mossos d'Esquadra ho han impedit. Finalment dos representants han pogut accedir a l'interior de l'ajuntament on han entrat una petició per exposar el seu posicionament a l'audiència pública prèvia del proper ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.