Els veïns del sector 15 de Mira-sol demanaran aquesta setmana el retorn de les liquidacions de les contribucions especials


  • Comparteix:

L'execució suposaria un cost d'uns 152.00 euros.

L'execució suposaria un cost d'uns 152.00 euros.

Els set denunciants del sector 15 de Mira-sol que van impugnar les contribucions especials demanaran una execució provisional de la sentència que obligaria l'Ajuntament a retornar les liquidacions provisionals fetes fins ara i que pugen a un preu de 132.000 euros. Si la demanda és seguida per la resta de veïns de tot el sector, l'import que es veuria obligat a pagar l'Ajuntament podria pujar als 900.000 euros. Recordem que el consistori ha recorregut davant el TSJC la sentència que declara les contribucions 'nul·les' per errors de forma i procediment.

Els 7 veïns no volen esperar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es prununciï sobre el recurs presentat per l'Ajuntament. Segons ha explicat l'advocat dels denunciants, Francisco Javier Cañizares, aquesta setmana demanaran una execució provisional de la sentència i que se'ls retornin les liquidacions de la contribucions fetes fins ara.

Fco. Javier Cañizares

Demanem que es retorni l'import sense haver d'esperar que el TSJC es pronunciï sobre el recurs d'apel·lació de l'Ajuntament.


Això suposa un revès per l'Ajuntament que es veurà obligat a pagar uns 132.000 euros. A més, segons Cañizares, la sentència pot provocar que la resta de veïns de Mira-sol es personin com a part afectada i demanin també la devolució. Això faria pujar la xifra fins els 900.000 euros:

Fco Javier Cañizares

Poden sumar-se a la demanda la resta de veïns. Perquè si són nul·les les liquidacions, ho són per a totohom.


Recordem que la sentència del jutjat contenciós-administratiu número 13 de Barcelona estableix que l'expedient de les contribucions especials no 'justifica' el percentatge del total de les obres d'urbanització que han de pagar els veïns. A més, troba a faltar la relació de quotes individuals i per tant, conclou que es viola el dret dels denunciants a promoure una associació de contribuents. Segons aquesta resolució és obligat que l'Ajuntament adjunti un relació dels contribuents i les quotes pertinents.

Els jutjat contenciós-administratiu encara no s'ha pronunciat sobre uns altres dos contenciosos presentats per 150 veïns dels sectors 14-18 i de l'entorn del Casal de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.