El festival 'Petits! Grans! Llibres!' es consolida com a referent al país


Temes relacionats

Les activitats de 'Petits! Grans! Llibres!' aposten per la vessant pedagògica de l'oci infantil ( 9/jun/12)

L'Institut de la Infància proposa fer xarxa de col·laboració amb empreses i associacions ( 7/mar/12)

Sant Cugat ja compta amb tres espais d'intercanvi de llibres infantils (30/nov/11)


  • Comparteix:

La 3a edició del festival 'Petits! Grans! Llibres!' ha demostrat que la cita ja és una referència a Catalunya, segons l'organització. La fira ha tancat aquest diumenge després de cinc dies dedicats al món de l'educació infantil, amb taules rodones, jornades de formació i un cap de setmana centrat en els més petits, on s'ha posat en pràctica la filosofia de l'Institut de la Infància. L'objectiu és demostrar que, amb les condicions adequades, l'oci i l'aprenentatge infantil no estan renyits.

Tres dies de xerrades, projecció de pel·lícules i jornades de formació per a adults han donat pas a un cap de setmana per a famílies al 'Bosc dels Llibres'. La directora de la delegació local de l'Institut de la Infància, Verónica Bronstein, ha celebrat que vinguin famílies d'arreu de Catalunya perquè fa que la cita transcendeixi l'àmbit local.

Verónica Bronstein

La meitat del públic és de fora de la ciutat. Això és una activitat que ja no és únicament local, sinó de referència al país.


El claustre del Monestir ha estat durant el cap de setmana un espai on les famílies han gaudit de diferents ambients pensats perquè els més petits gaudeixin del plaer de la lectura. Els participants han fet un balanç molt positiu de la iniciativa.

Participants

M'agrada veure famílies parlant, jugant, llegint llibres. / Pots llegir qualsevol llibre, estar on vols i pintar-te la cara. / És molt interessant promoure la lectura en les primeres edats.



Aquest ha estat el primer any que l'activitat s'ha desenvolupat al claustre i l'organització creu que es tracta de l'espai ideal. Per l'alcaldessa, Mercè Conesa, és una oportunitat perquè els infants s'apropin a la història local.

Mercè Conesa

Els nens han tingut l'oportunitat de relaxar-se i relacionar-se amb l'espai i la seva història.




Bronstein ha reiterat que festivals com aquest ajuden en l'objectiu de l'Institut de la Infància: que la societat prengui consciència de les necessitats dels més petits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.