Els alumnes de 6è del Pins del Vallès ja són agents cívics


  • Comparteix:

Els alumnes després de rebre els seus diplomes

Els alumnes després de rebre els seus diplomes

Els alumnes de 6è de Primària de l'Escola Pins del Vallès ja disposen dels diplomes que els acredita com a agents cívics escolars un cop finalitzat el programa d'educació viària. Es tracta d'un projecte que treballa la vessant teòrica amb formació en seguretat viària a les aules i també una part pràctica on els alumnes s'encarreguen de regular l'accés de vehicles al centre. Gerbert d'Orlach és l'altra escola de la ciutat que participa a la iniciativa.

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, i la regidora d'Educació, Esther Salat, han estat els responsables de fer entrega aquest dilluns dels títols d'agents cívics als alumnes. Salat ha destacat que el programa va més enllà de la formació viària.

Esther Salat

Els mateixos alumnes assumeixen responsabilitats. D'aquesta manera aprenen valors que després traslladaran a la família.



Aquesta és la quarta edició que l'escola Pins del Vallès acull el programa. A les aules aprenen les normes bàsiques de la circulació i, després, posen en pràctica els seus coneixements exercint de reguladors del trànsit als matins quan les famílies arriben a l'escola per deixar els seus fills. La directora del centre, Montse Carque, fa aquesta valoració de la iniciativa.

Montse Carque

Convertir-se en regulador els permet canviar la perspectiva de quan són subjecte. Això els fa posar més atenció.



L'agent de la Policia Local Francesc López és el monitor encarregat d'impartir les lliçons i les pràctiques dels alumnes. López posa l'accent en l'actitud dels nois i noies quan regules el trànsit.

Francesc López

Als nois els agrada cridar l'atenció a qui incompleix les normes. Això els hi agrada i m'avisen quan algú ho fa malament.




Puigneró i Salat han aprofitat la cita per anunciar als responsables de l'escola la continuïtat del projecte de cara el curs vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.