La FAV assegura que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill


Temes relacionats

La Candidatura de Progrés de Valldoreix alerta que el soterrament de les línies d'alta tensió està en perill ( 5/jun/12)

Valldoreix reajusta un pressupost marcat per la inversió per eliminar les línies d'alta tensió (20/mar/12)

Les línies d'alta tensió i la urbanització de carrers, reptes del nou consell de barri de Mira-sol ( 8/feb/12)

Josep Puig: 'El soterrament de les línies d'alta tensió és la prioritat' (26/gen/12)

L'EMD demana a la Diputació una subvenció per pagar el soterrament de les línies d'alta tensió (19/gen/12)

Les obres per soterrar les línies d'alta tensió a Valldoreix es licitaran a principis de 2012 ( 6/oct/11)

Pas endavant per finançar el soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix (29/jun/11)

Les torres d'alta tensió que travessen Valldoreix i Mira-sol estaran soterrades a finals del 2012 (18/mar/11)


  • Comparteix:

Torre l'alta tensió de Valldoreix

Torre l'alta tensió de Valldoreix

La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat alerta que el projecte de soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol està en perill. L'entitat veïnal està preocupada per la situació de paràlisi que hi ha i, considera que és greu el 'silenci' de les administracions locals implicades, EMD i Ajuntament. Diferents associacions de Mira-sol i Valldoreix han convocat una reunió aquest dimecres amb veïns i partits polítics per debatre la qüestió. La cita és a les vuit del vespre al casalet de Valldoreix.

La Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV) ja va alertar la setmana passada que el soterrament de les línies d'alta tensió que travessen el territori i Mira-sol està en perill. Segons la coalició, el conveni entre l'Estat espanyol, Endesa, Red Eléctrica de España, la Generalitat, l'Ajuntament i l'EMD establia el 15 de juny d'aquest any com a data de finalització de les obres amb una pròrroga de sis mesos. Segons els veïns, si aquest calendari no es respecta el govern espanyol deixarà d'aportar la seva part de pressupost, de més de dos milions i mig d'euros.

Davant aquesta situació, la FAV també ha mostrat la seva preocupació i considera que la situació és greu. Així s'ha expressat el president de la FAV, Manel Sánchez, en declaracions a Cugat.cat.

Manel Sánchez

És una reivindicació present i estem preocupats perquè si de moment es paralitza el projecte no sabem si es tornarà a reemprendre.


La FAV denuncia que si finalment el projecte es paralitza serà per una 'injustificable manca de previsió i seguiment'.

D'altra banda, els veïns progressites de Valldoreix han explicat en un nou comunicat que l'Ajuntament ha facilitat als partits, en comissió informativa d'urbanisme l'última setmana, l'acta, encara no aprovada, de la darrera reunió de la comissió tècnica de seguiment del conveni per al soterrament d'aquestes línies. Segons els veïns el text explica que la Generalitat no ha aportat la part de diners que li toquen i per tant els temors sobre la paralització del projecte continua viu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.