L'estiu de la Unipau analitzarà els moviments socials de l'Amèrica Llatina


Temes relacionats

Martí: 'Europa no té una societat il·lusionada' (15/jun/12)

Oliveres: 'Hem d'aprendre molt de l'Amèrica Llatina' (15/jun/12)

La Unipau finalitza el cicle de conferències de maig dels Amics de la Unesco (30/mai/12)

Ja es coneix la programació del curs d'estiu de la Unipau (23/mai/12)


  • Comparteix:

L'Amèrica Llatina centra la 27a edició del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) que tindrà lloc al Centre Borja durant la tercera setmana de juliol. Sota el títol 'Amèrica Llatina: vells conflictes, noves sortides', el cicle de conferències i activitats exploraran els fenòmens polítics que han aparegut durant la darrera dècada als països sud-americans i que poden donar noves alternatives a la crisi. Les sessions compten amb la col·laboració de l'Ajuntament i de Cugat.cat.

El curs es divideix en cinc grans blocs que enfoquen el territori sud-americà en els àmbits de la política i ciutadania, els mercats, els recursos naturals, el militarisme, i les xarxes socials i noves comunicacions. Les ponències les encapçalaran conferenciants de diferents sectors, com el catedràtic d'economia i història econòmica, Joan Martínez Alier, l'especialista en Drets Humans Gabriela Cauduro i el teòleg i responsable de l'àrea teològica de Cristianisme i Justícia, José Ignacio González. El programa també inclou propostes complementàries lúdiques com sopars i exposicions.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha destacat durant la presentació del curs que en un context de crisi posar la mirada a l'Amèrica Llatina servirà per conèixer molts exemples de com s'han de fer les coses.

Arcadi Oliveres

Ara que ens demanem què cal fer és un bon moment per observar l'Amèrica Llatina. Ens pot servir d'inspiració.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha subratllat que el curs d'estiu de la Unipau és un bon moment per aturar-se i reflexionar. En aquest sentit, ha apuntat que el tema d'enguany és molt encertat si es té present que una gran part de la immigració santcugatenca prové de l'Amèrica Llatina.

Susanna Pellicer

A Sant Cugat el 60% de la nostra immigració prové de l'Amèrica Llatina. Podem aprendre moltes coses amb aquest curs.


Finalment, el professor de ciència política i membre de l'Institut Iberoamericà de la Universitat de Salamanca, Salvador Martí, ha destacat que l'Amèrica Llatina, tot i ser un continent amb moltes desigualtats, té moltes perspectives de futur i ha afirmat que, a diferència d'Europa, és una societat amb més gent jove i més il·lusió.

Salvador Martí

Europa és una societat més cohesionada però no tant esperançada.


Tots els actes d'aquest curs d'estiu es faran al Centre Borja, del penúltim divendres de juliol fins l'últim dimecres de mes. La presentació oficial del curs ha anat a càrrec del professor de la Universitat de Salamanca Salvador Martí, amb la conferència 'Alternatives des de l'Amèrica Llatina, reptes i lliçons'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.