La Farga acull un projecte de la Fundació Mapfre sobre alimentació saludable


  • Comparteix:

Dos actors han conduït l'activitat

Dos actors han conduït l'activitat

Uns 500 nens d'entre set i nou anys de l'escola la Farga han participat aquest dijous en un el programa 'Viure en salut a l'escola', organitzat per la Fundació Mapfre. La iniciativa, que des de fa dos anys visita centres de tot Catalunya, té com a objectiu conscienciar alumnes, mestres i pares de la necessitat d'una alimentació saludable per combatre el sobrepès i l'obesitat.

Una posada en escena amb cançons, jocs i disfresses ha servit per informar els més menuts del tipus d'alimentació equilibrada que els convé. Al final de la sessió, tots els alumnes tenien molt clar el missatge: 'Una persona ha de menjar variat i fer molt esport per tenir bona salut'.

Alumnes

Hem après que s'ha de menjar bé per créixer i estar molt sa.


La coordinadora de la iniciativa i adjunta a la direcció general de l'Institut de Prevenció, Salut i Medi Ambient de la Fundació Mapfre, Yolanda Mingueza, ha justificat la inversió per l'avenç de la obesitat infantil. Segons les darreres dades del ministeri de Sanitat espanyol, prop del 14% dels nens pateix sobrepès i gairebé el 18% és obès. 'Aquestes xifres alerten del perill que en pocs anys s'estenguin malalties com la diabetis o les afectacions cardiovasculars', ha remarcat Mingueza.

Yolanda Mingueza

Això farà que ens trobem amb malalties molt importants com la diabetis o les afectacions cardiovasculars.


Qüestionats per la idoneïtat de promocionar empreses en projectes escolars, tant la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, com el director de la Farga, Juan Carlos Hernando, han reivindicat les virtuts de la col·laboració público-privada.

Susanna Pellicer / Juan Carlos Hernando

Si el projecte és bo és igual que ho faci Mapfre. / Si això fos una altra empresa li diríem R+D.


La Fundació Mapfre també té previst dur aquesta activitat a l'escola Europa cap al setembre, després d'haver visitat altres ciutats com Barcelona, Rubí o Terrassa, amb un total de 16.000 alumnes participants. El material informatiu que reparteixen als centres va dirigit tant a nens com a professors i alumnes, i compta amb l'aval del govern espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.