Kim Manresa prepara un treball fotogràfic del patrimont immaterial de la Unesco


  • Comparteix:

Kim Manresa al plató de 'Protagonistes' de Cugat tv

Kim Manresa al plató de 'Protagonistes' de Cugat tv

El fotògraf santcugatenc Kim Manresa recollirà amb imatges tot el patrimoni immaterial de la Unesco de l'Estat espanyol, l'Àfrica i Colòmbia en un llibre. Així ho ha explicat al programa 'Protagonistes' de Cugat tv on ha afirmat que ja ha fotografiat algunes tradicions catalanes com els castells i La Patum. Manresa, conegut pels seus reportatges de denúncia, ha alertat que cada cada vegada és més difícil fer fotoperiodisme de denúncia social a l'Estat espanyol perquè els mitjans estan sotmesos a la dictadura de la publicitat.



Manresa ha explicat que, en aquests moments, treballa en un projecte de la Unesco per recollir amb fotografies tot el patrimoni immaterial de la humanitat com són les festes, els costums i els llenguatges que estan a punt de desaparèixer o que estan molt lligats a les seves comunitats. Un exemple són els castells, La Patum i el Cant de la Sibil·la de Mallorca. El projecte recollirà el patrimoni immaterial de l'Estat espanyol, l'Àfrica, Colòmbia i el Brasil.

Kim Manresa

En aquest reportage veurem La Patum, els Castells i el Cant de la Sibil·la, entre d'altres.


Kim Manresa ha explicat que es va fer fotògraf per denunciar les injustícies d'aquest món i, per això, creu que cada vegada és més difícil fer fotoperiodisme de denúncia perquè els mitjans de comunicació s'han posat al servei de la publicitat i tendeixen a 'fer espectacle' i a oblidar els problemes socials. En aquest sentit, Manresa creu els pisos buits que hi ha pels barris nous de Sant Cugat podrien ser objecte d'un bon reportatge de denúncia social perquè demostren que la ciutat és víctima de l'especulació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.