L'Ajuntament finança un projecte d'associacionisme juvenil a Guatemala


  • Comparteix:

Educació Sense Fronteres té projectes arreu del món / Font: EDF

Educació Sense Fronteres té projectes arreu del món / Font: EDF

El suport a col·lectius juvenils i la promoció de la seva participació en la política és l'objectiu del projecte que l'ONG Educació Sense Fronteres (ESF) té a Guatemala, en què l'Ajuntament ha col·laborat amb una dotació de 21.000 euros. Uns 10.000 joves guatemalencs ja s'han implicat en aquesta iniciativa, que vol col·laborar en la millora de la vida democràtica del país centre-americà i la revitalització del seu entorn rural a partir de petites accions a àmbit local.

Mitjançant la col·laboració amb associacions locals com la Xarxa d'Organitzacions Comunitàries K'at Nab'l o Serjus, Educació Sense Fronteres finança la creació d'entitats juvenils a nou municipis de tres departaments de Guatemala. El director general d'ESF, Xavier Masllorens, ha explicat durant una entrevista a Cugat.cat que el projecte se centra en els joves perquè són el motor de canvi de la societat.

Xavier Masllorens

És una manera de fer associacionisme social i conscienciar els joves.


La formació política, la sensibilització en temes mediambientals o d'igualtat són alguns dels valors fundacionals d'aquestes associacions, que ja s'han organitzat oficialment en set Consells Municipals de Joventut, formats de manera democràtica per representants de les entitats juvenils dels municipis.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat en declaracions a Cugat.cat que, tot i el moment de crisis econòmica, és important que els municipis s'impliquin en iniciatives com aquesta que volen garantir els drets civils dels més desfavorits.

Susanna Pellicer

Si aquí estem en crisi, en societats com aquesta encara més. Per tant, ajudar a complir els drets civils crec que és el correcte.


El 2011, ESF va dedicar més de 900.000 euros als seus projectes de cooperació a Guatemala i l'aportació de l'Ajuntament per aquest projecte va ser de 21.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.