Coques i petards segueixen sent les estrelles de Sant Joan


  • Comparteix:

La coca i els petards seran els protagonistes de Sant Cugat

La coca i els petards seran els protagonistes de Sant Cugat

Sant Cugat es prepara per celebrar la revetlla de Sant Joan amb les tradicionals coques de fruita i llardons i els petards. Tot i la crisi econòmica, els comerços preveuen que les vendes dels productes es mantindran com l'any passat i que la tradició seguirà intacta. Per als amants de la pirotècnia, el producte més 'explosiu' de la temporada és el petard 'Súper Boom'.

Les pastisseries ja estan preparades per a l'arribada de Sant Joan amb les tradicionals coques de fruites i llardons, i amb creacions més especials com les coques de trufa. Tot i que la coca clàssica segueix sent la més venuda, el gremi pastisser espera que la varietat de preus faci que les vendes siguin bones.

El pastisser santcugatenc Jaume Sàbat ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que el principal problema que han hagut d'afrontar enguany ha estat l'encariment del preu dels pinyons. Tot i això, Sàbat ha explicat que els preus de les coques es mantindran per mantenir viva la tradició.

Jaume Sàbat

El preu del pinyó ha pujat molt aquest any, però els pastissers mantindrem els preus per mantenir la tradició.


L'altre gran protagonista de la revetlla seran els petards. Ja fa dies que la ciutat compta amb diversos punts de venda on els amants de la pirotècnia poden trobar productes per a tots els gustos. Combinats infantils, de llum o de tro són els principals atractius en aquest àmbit, tot i que el producte estrella segueix sent les bombetes.

Les parades consultades per Cugat.cat, com la del carrer de Salvador Espriu, recorden que els petards no són una joguina i que cal ser molt curosos en la seva utilització.

Sebastià

Els petards no es poden considerar una joguina i cal seguir les instruccions que porten.


El petard més fort d'aquest any és l'anomenat 'Súper Boom'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.