Atena Dones impulsa la creació d'una coordinadora comarcal d'atenció a la dona


  • Comparteix:

Es volen més recursos per part dels ajuntaments per lluitar contra els maltractaments.

Es volen més recursos per part dels ajuntaments per lluitar contra els maltractaments.

Atena Dones Sant Cugat està promovent la constitució d'una coordinadora a nivell comarcal que vetlli per l'atenció a la dona. El principal objectiu d'aquesta iniciativa és unir les veus de totes les associacions de dones del Vallès Occidental per demanar als governs municipals més recursos humans i econòmics per tractar els temes que més les afecten.

Representants del Casal de la Dona de Terrassa, de l'associació Safareig de Cerdanyola i del Triangle de Rubí s'han trobat en la primera reunió que ha convocat Atena Dones Sant Cugat per crear una coodinadora d'atenció a la dona al Vallès Occidental.
La reunió ha servit per posar en comú els temes que afecten més a les dones, sobretot a les que pateixen maltractaments, no només físics sinò també psicològics. La vicepresidenta de l'entitat santcugatenca, Carme Larraburu, qualifica la primera reunió de positiva.

Carme Larraburu

Les associacions estan disposades a lluitar per tirar endavant la coordinadora ja que de forma col·lectiva és més fàcil aconsguir els nostres objectius.


Iniciatives destinades a l'atenció de la dona com l'assistència sanitària, laboral i psicològica o bé aspectes relacionats amb la formació i l'accés a la vivenda són algunes de les qüestions que s'han posat sobre la taula. Les organitzacions han coincidit també en la necessitat d'una regidoria de la Dona en els municipis. Larraburu ens explica les principals funcions que tindria aquesta coordinadora.

Carme Larraburu

Tractaria temes d'atenció a la dona i la possibiliatat de crear una regidoria de de la dona en els municipis on no n'hi hagi.


Atena Dones fa una crida a totes les associacions de dones del Vallès Occidental a involucrar-se en la inciativa. La propera reunió serà el mes de gener a Terrassa on s'elaborarà un decàleg de propostes per fer-les arribar als ajuntaments i a tots els ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.