La guerra antifranquista arriba a La Guitza de la mà de Tigre de Paper Edicions


Temes relacionats

La Guitza acull la presentació del llibre 'La guerra just acaba de començar' (22/jun/12)


  • Comparteix:

El membre de Tigre de Paper Edicions ha presentat el llibre 'La guerra just acaba de començar'

El membre de Tigre de Paper Edicions ha presentat el llibre 'La guerra just acaba de començar'

Una manera diferent de veure el final del franquisme i la correspondència de molts dels temes amb l'actualitat han portat a Tigre de Paper Edicions a reeditar 'La guerra just acaba de començar', escrit pel mallorquí Miquel López Crespí i publicat al 1973. El Casal Popular La Guitza ha acollit aquest divendres la presentació de l'obra que també ha servit per difondre l'activitat de l'editorial.

'La guerra just acaba de començar' va ser publicat el 1973, al final del franquisme, i difós clandestinament perquè no fos censurat. 'El llibre parla d'una guerra figurativa, la de no deixar mai de lluitar ja que el conflicte fa avançar la societat i, d'altra banda, d'una guerra militar real, la de Vietnam.

La publicació planteja les inquietuds dels lluitadors antifranquistes que es rebelaven contra un model social que s'estava imposant. Hi ha referències a l'alienació en el treball, parla del fenomen de les hipoteques i planteja una societat en què la gent no es coneix pel carrer. Uns temes que, segons la seva editorial, es poden comparar amb notícies de l'actualitat.

El membre de Tigre de Paper Edicions Arnau Carné ha explicat a Cugat.cat que aquesta editorial busca publicar narrativa en català amb un sentit crític, buscant la crítica a tot allò que atempti contra la justícia social i l'autodeterminació dels pobles.

Arnau Carné

Tigre de Paper neix amb la voluntat de publicar obra de novel·la i narrativa en català amb un sentit crític.


Tigre de Paper, amb seu a Manresa, vol ser més que una editorial, vol ser un projecte cultural des d'on desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l'àmbit literari en llengua catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.