La Flama del Canigó crema a Sant Cugat com a símbol de la cultura catalana


  • Comparteix:

La Flama del Canigó ha arribat de nou a la ciutat per encendre la foguera de Sant Joan i inaugurar les celebracions de la nit més curta de l'any. La rebuda de la flama ha tingut lloc a l'ajuntament, on el regidor de Relacions Institucionals, Francesc Carol, ha destacat la simbologia de la flama. Aquesta ha estat també el missatge del manifest, llegit pel periodista Joan Ramon Armadàs, que ha destacat la tradició com a símbol de l'agermanament dels Països Catalans. A partir de llavors la flama ha iniciat el seu recorregut, que l'ha portada, acompanyada d'actuacions de diverses entitats, fins a la plaça d'Octavià, on ha tingut lloc l'encesa de la foguera.

La flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos llocs dels Països Catalans entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. La festivitat comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan, després que voluntaris d'arreu del país reparteixin la flama pels pobles.

Sant Cugat s'ha sumat un any més a la tradició i diverses entitats de la ciutat han organitzat aquest dissabte una gran rebuda per la flama. D'aquesta manera, la celebració ha comptat amb ballades de sardanes, balls de bastons, una actuació dels castellers i la percussió dels Tabalers dels Diables. Aquesta festa ha mostrat la importància d'aquesta tradició a la ciutat. Per al regidor de Relacions Institucionals, Francesc Carol, encarregat de la rebuda de la flama, aquesta celebració demostra el compromís de la ciutat amb la tradició i la unitat de la llengua.

Francesc Carol

Sant Cguat és un poble compromès amb la unitat de la llengua, amb l'assistència dels Països Catalans com a concepte polític, i també és un poble amant de les tradicions.


Aquest arrelament de la simbologia de la flama del Canigó a tot el territori de parla catalana ha estat el tema del manifest, escrit per l'antropòloga Josefina Roma en col·laboració amb Òmnium Cultural i llegit pel periodista Joan Ramon Armadàs.

Joan Ramon Armadàs

Fa una crida a la unió dels pobles de parla catalana i acaba fent una reivindicació cap a la unió i per a no autoenganyar-nos pel futur de la nació i de la llengua.


Els rellevistes de l'esplai Pica Roca han estat els encarregats de portar la flama pels carrers de Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.