El consistori estalvia 700.000 euros i 2.000 tones de CO2 en els darrers cinc anys


  • Comparteix:

Cristina Paraira durant la presentació / Font: Localpress

Cristina Paraira durant la presentació / Font: Localpress

L'Ajuntament ha estalviat 700.000 euros en els darrers cinc anys en concepte de despesa energètica de 55 edificis municipals, sense tenir en compte l'edifici consistorial. Aquesta xifra, que fa referència al cost de la calefacció, de l'aire condicionat i de l'aigua calenta, ha estat possible gràcies a la introducció de la tecnologia en la concessió, signada al 2007, de la gestió energètica dels equipaments municipals. Durant aquest període també s'ha evitat l'emissió de 2.000 tones de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera.

Agefred va ser l'empresa guanyadora al 2007 del concurs públic per a la gestió del subministrament de climatització, calefacció i aigua calenta a 48 edificis municipals, que en l'actualitat ja en són 55. Les condicions del contracte, de 10 anys de durada, establien la necessitat de reduir la despesa en aquests conceptes que aleshores superava els 911.000 euros anuals.

Ara, a la meitat de la vigència del contracte, l'Ajuntament en fa un balanç positiu ja que la despesa s'ha reduït a 861.000 euros anuals, el que suposa un acumulat de 700.000 euros d'estalvi des del 2007 a manca de les xifres del 2012. El contracte estableix que l'empresa encarregada de la gestió es fa càrrec també del manteniment dels aparells, ja que està obligada a garantir el seu bon funcionament i a reparar qualsevol desperfecte o incidència.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha valorat aquestes xifres i ha destacat la previsió de l'Ajuntament al signar aquest contracte.

Cristina Paraira

El preu de les energies creix cada anys. Si haguèssim fet aquest contracte ara estaríem pagant molt més i no tindríem confort pels usuaris.


Una de les millores que ha introduït la concessió és la telegestió que permet tenir un control exhaustiu de les pujades i baixades de consum i adequació dels horaris de posada en marxa dels aparells.

D'altra banda, durant aquest temps s'han reduit les emissions contaminants evitan que es dispersin a l'aire unes 2.000 tones de CO2.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.