El nou inspector en cap dels Mossos aposta pels jutjats de primera instància


  • Comparteix:

Reunió entre l'alcaldessa, al centre, i responsables dels dos cossos policials / Font: Localpress

Reunió entre l'alcaldessa, al centre, i responsables dels dos cossos policials / Font: Localpress

El nou inspector en cap de la comissaria santcugatenca dels Mossos d'Esquadra, Jordi Hosta, considera que no tenir partit judicial propi i dependre del de Rubí 'no és un mal menor' i aposta perquè la ciutat en tingui un. Segons el responsable policial, d'aquesta manera, es descongestionarien els jutjats de primera instància del municipi veí. D'altra banda, Hosta ha explicat a Cugat.cat que Sant Cugat registra uns nivells d'instrucció d'atestats més alts que les poblacions de l'entorn.

L'inspector Jordi Hosta es marca com a objectiu prioritari combatre els robatoris a interiors d'habitatges i els furts. Segons Hosta aquests són els principals delictes que es cometen a Sant Cugat. El nou responsable policial ha explicat que la nostra ciutat és un municipi, en general, molt segur que no compta amb 'punts negres' concrets. Segons l'inspector en cap, els barris i districtes santcugatencs són 'tranquils' i no registren 'greus problemes de convivència'.

Tot i aquestes bones dades, el nou inspector en cap ha assegurat, durant una entrevista al programa 'Primera Plana' de Cugat.cat (91.5FM), que el fet que Sant Cugat no disposi de partit judicial propi i que depengui de Rubí 'no és un mal menor'. Hosta creu que els jutjats de Rubí estan col·lapsats i que és necessari que 'la ciutat més poblada del Vallès' sense partit judicial, en referència a Sant Cugat, disposi de jutjats de primera instància.

Jordi Hosta

No tenir partit judical propi no és un mal menor. Si en tinguéssim treuríem molta feina a Rubí. En tots els nivells seria molt més còmode.


Sant Cugat és una de les ciutats de l'entorn vallesà que registra un nivell més alt d'instruccions d'atestats. Per a Hosta això es deu al fet que a la comissaria santcugatenca 'es treballa ràpid i bé' i que el santcugatenc 'confia en el cos policial'. En aquest sentit, el màxim responsable dels Mossos a la ciutat ha especificat que tenen unes 4.000 instruccions anuals, unes 1.000 més que a Rubí.

Jordi Hosta

Tenim un alt nivell d'instruccions d'atestats, tant de delictes que es fan a Sant Cugat com de fora. Tenim 4.000 instruccions anuals. Són 1.000 més que a Rubí, per exemple.


La coordinació entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local és per Hosta una prioritat. Segons l'inspector, està en permanent contacte amb el cos municipal és imprescindible per arribar a tot arreu i ser més a prop de la ciutadania. En aquest sentit ha destacat la feina que es fa en èpoques com les festes nadalenques o, ara, de cara a la Festa Major.

D'altra banda, l'agent ha recomanat als santcugatencs que marxin fora de vacances durant l'estiu que mai no ho posin a les xarxes socials i que evitin que el correu s'acumuli a la bústia. A més, els Mossos veuen important poder tenir informada a una persona de confiança i que s'activin les alarmes de les llars. Tot i que l'estiu sol ser una de les èpoques que, en general, es registren més robatoris, Jordi Hosta ha assegurat que a Sant Cugat l'any passat el nombre de delictes d'aquest tipus va disminuir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.