Sant Cugat tindrà aquesta setmana màximes de fins a 34 graus


Temes relacionats

El Servei Meteorològic alerta que l'onada de calor s'allargarà fins el cap de setmana (26/jun/12)


  • Comparteix:

Salut recomana beure molta aigua / Font: Google

Salut recomana beure molta aigua / Font: Google

La direcció general de Protecció Civil (DGPC) ha activat aquest dimarts al migdia l'alerta del Pla de Protecció Civil (PROCICAT) a causa de l'onada de calor que s'allargarà fins a finals de setmana. Tot i que el Vallès Occidental no és de les comarques que més patirà l'augment de temperatures, Protecció Civil recomana evitar activitats d'esforç a l'aire lliure durant les hores de més sol i tenir especial cura de la gent gran i els nadons. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les màximes a Sant Cugat oscil·laran aquests dies entre els 30 i els 34 graus.

Els símptomes davant un possible cop de calor són temperatura corporal alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua de coneixement. Davant aquests símptomes, la recomanació és que la persona es traslladi a un lloc fresc, begui aigua i avisi urgentment els serveis d'emergències.

D'altra banda, es recomana que si algú coneix alguna persona gran o malalta que visqui sola procuri visitar-la un cop al dia i supervisar que segueixin els consells per evitar cops de calor.

L'Ajuntament ha activat un protocol d'actuació per informar les persones vulnerables a l'onada de calor. El consistori i els CAP treballen de forma coordinada per contactar amb aquests col·lectius, així com els usuaris del servei de teleassistència.

L'Ajuntament ha incrementat la vigilància pel risc d'incendi forestal a través de Protecció Civil, Policia Local i el Grup d'intervenció de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF). L'EMD de Valldoreix també s'ha sumat a aquesta crida i ha fet arribar aquestes recomanacions a través dels seus canals de comunicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.