El TSJC avala el 'no' del PAU a Torre Negra, però estima arguments de NiN


Temes relacionats

Torre Negra, més a prop de la protecció definitiva ( 4/jun/12)

Els propietaris de Torre Negra continuaran als tribunals després del nou pas de protecció (22/mai/12)

La protecció de Torre Negra avança amb reticències del PSC, ICV i CUP al traçat de la Ronda Sud (22/mai/12)

El ple desestima els recursos de reposició contra la denegació del PAU de Torre Negra (16/set/08)

El PP trenca el consens històric per a la protecció de Torre Negra (16/jun/08)


  • Comparteix:

Torre Negra / Font: Barcelona.blogspot.com.es

Torre Negra / Font: Barcelona.blogspot.com.es

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avala la denegació del Pla d’Actuació Urbanística a la Torre Negra, tot i que estima parcialment l’argumentació de Núñez i Navarro (NiN) per edificar la zona. El grup immobiliari, que ha anunciat recurs a la decisió judicial, ho veu com una victòria dels seus arguments, mentre que l'alcaldessa subratlla que dóna la raó al consistori.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat en una sentència publicada el passat 29 de maig el dret de l’Ajuntament a denegar - per motius de model urbanístic - el pla presentat per Núñez i Navarro per construir prop de 2.800 habitatges al paratge natural de la Torre Negra. D’aquesta manera, el TSJC desestima la intenció de Núñez i Navarro d’aprovar per via judicial aquest Pla d’Actuació Urbanística (PAU).

Tot i l'estimació parcial que la decisió dóna a l’argumentació de Núñez i Navarro, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que la sentència entén que l'Ajuntament té la capacitat per decidir el futur urbanístic de la ciutat. Per a Conesa aquesta sentència els continua avalant.

Mercè Conesa

La sentència el que diu és que l'Ajuntament té aquesta capacitat per decidir el futur urbanístic de la ciutat i acaba dient que la denegació del PAU és correcte. Crec que això ens avala. És cert que la sentència no està d'acord amb determinats arguments que ha fet servit l'Ajuntament però en cap cas són arguments que facin properar la voluntat de Núñez i Navarro.


En un comunicat, el grup Núñez i Navarro ha anunciat recurs contra la sentència però n'ha aplaudit el fet que rebutgi 'els arguments de tipus ecològic' que Sant Cugat ha anat presentant contra aquest grup i altres propietaris de Torre Negra per edificar a l'àrea.

La mateixa nota de la constructora també lamenta que l'Ajuntament hagi utilitzat aquest espai natural com a excusa per 'fer una política urbanística expansiva en altres sectors del seu terme municipal d'iguals característiques que Torre Negra'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.