Creixen un 22% els usuaris dels serveis socials municipals


  • Comparteix:

Les persones ateses pels serveis socials municipals han crescut un 22'5% durant el 2011. Això significa que el 9'5% de la població santcugatenca és usuària d'algun servei assistencial municipal. D'aquesta manera, es consolida aquest increment continuat de la demanda de serveis socials durant els darrers anys com a conseqüència de la crisi. Un augment que l'Ajuntament ha fet front ampliant el pressupost de l'àrea un 3'4% aquest any, però de cara a l'any vinent requerirà noves fórmules com el copagament i mancomunar alguns serveis.

El volum de població atesa pels serveis socials municipals ha passat del 7'88% del 2010 al 9'5% l'any passat. Això implica un creixement del 22'5% en el nombre d'usuaris, especialment els atesos per primera vegada, que s'han incrementat més d'un 28%.

Davant d'aquestes dades, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reiterat que els serveis socials són una prioritat per a l'Ajuntament, que garantirà tot i el descens dels pressupostos futurs.

Mercè Conesa

Amb una situació de crisi com la que tenim, aquest Ajuntament garantirà els serveis assistencials. És possible que serveis no assistencials que els haguem de plantejar de manera diferent.


Durant l'any passat, l'Ajuntament ha ofert ajuts per valor de 701.000 euros en conceptes com situacions d'urgència, per al menjador escolar i per a l'escola bressol. També té concertats serveis assistencials amb el tercer sector amb un cost de 418.000 euros.

L'equip de govern preveu que en el futur els usuaris dels serveis socials continuïn creixent. És per això que Conesa ha avançat que el consistori estudiarà mesures com mancomunar serveis amb altres poblacions i el copagament en funció de la renda familiar per garantir l'eficiència i la viabilitat de l'atenció.

Mercè Conesa

Fas molta més justícia social. No ens hem d'esgarrifar tant, hem de parlar de les coses pel seu nom.


Aquesta mesura ja s'utilitza a serveis com el de teleassistència i obre la porta a noves fórmules. És el cas del Taller Jove Natura, del qual es vol reformular el model, i el transport adaptat, que es podria gestionar amb altres municipis. En cap cas, ha dit Conesa, l'Ajuntament eliminarà o suprimirà serveis assistencials, ja que bona part d'ells són obligatoris. L'altra línia de treball és fomentar les polítiques d'ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.