La continuïtat d'estudis principal opció dels alumnes del PQPI-PTT Sant Cugat


Temes relacionats

Obertes les inscripcions per als cursos adreçats als joves sense graduat escolar (24/mai/12)

Sant Cugat ofereix dos nous cursos de professionalització pel curs vinent (20/mai/10)


  • Comparteix:

El programa de jardineria ha tingut molt bona acollida entre els joves / Font: Gameftp.eu

El programa de jardineria ha tingut molt bona acollida entre els joves / Font: Gameftp.eu

Un 87,5% dels estudiants del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) - Pla de Transició al Treball (PTT) continuaran amb els seus estudis en un cicle formatiu de grau mitjà o a l'Escola d'Adults. Dels 32 estudiants dels dos cicles que s'ofereixen a Sant Cugat, un ha trobat feina i tres han optat per buscar oportunitats al mercat laboral. Els programes, orientats a joves sense graduat en educació secundària, tenen com a objectiu la inserció laboral o educativa dels alumnes.

El Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) i el Pla de Transició al Treball (PTT) és una formació adreçada a joves d'entre 16 i 21 anys que, per motius molt diversos, no tenen el graduat amb educació secundària. Els cursos, que tenen una dinàmica clarament professionalitzadora, tenen com a objectiu la inserció laboral i educativa dels joves.

Un cop finalitzat el curs acadèmic, 28 dels 32 alumnes dels cursos d'auxiliar en vivers i jardins i auxiliar en muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics han decidit continuar amb els seus estudis. Un 57,2% dels estudiants cursaran l'any que ve un cicle formatiu de grau mitjà, mentre que un 42,8% optarà per continuar la seva formació a l'Escola d'Adults. A més, un dels estudiants ja ha trobat feina i tres han optat per buscar noves oportunitats al mercat laboral.

La regidora d'Educació, Universitat i Família, Esther Salat, ha celebrat aquestes bones xifres i ha manifestat que els bons resultats justifiquen la necessitat de Sant Cugat d'oferir aquest tipus de programes. Salat ha destacat també que la importància d'aquests programes va més enllà dels resultats acadèmics i està més relacionada amb el suport personal que es dóna als joves.

Esther Salat

Alguns dels nois tenen situacions personals complexes i el programa els ha ajudat a mirar endavant.



Sant Cugat compta actualment amb tres especialitats del PQPI - PTT: auxiliar en vivers i jardins, auxiliar en muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics i auxiliar de vendes i atenció al públic. Els PQPI-PTT estan promoguts conjuntament per l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.