La Unipau inaugura avui la 27a edició del seu curs d'estiu


Temes relacionats

L'Ajuntament i la Unipau renoven el conveni de col·laboració anual (12/jul/12)

L'estiu de la Unipau analitzarà els moviments socials de l'Amèrica Llatina (14/jun/12)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la presentació del curs d'enguany

Imatge d'arxiu de la presentació del curs d'enguany

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) inaugura aquest dijous la 27a edició del seu curs d'estiu, que enguany està dedicat a analitzar la situació de l'Amèrica Llatina. A través de diverses ponències i taules rodones, l'entitat explorarà i aprofundirà en els moviments socials i polítics que s'estan produint en aquesta regió des de l'última dècada. Tots els actes del curs, titulat 'Amèrica Llatina: vells conflictes, noves sortides', tindran lloc al Centre Borja fins dimecres que ve.

A través de sis grans blocs temàtics, les persones que participin enguany al curs d'estiu de la Unipau estudiaran i debatran les recents iniciatives sorgides des dels ciutadans que viuen als països de l'Amèrica Llatina i analitzaran uns moviments que proposen una nova manera de generar i gestionar la riquesa. L'historiador i membre de la Unipau, José María Perceval, ha detallat en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat que l'objectiu d'aquests dies és discutir i proposar solucions per a aquesta regió.

José María Perceval

Volem buscar noves sortides als vells i nous conflictes que té l'Amèrica Llatina.


La sessió inaugural d'aquest dijous començarà les set de la tarda i comptarà amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Carles Llorens, el director del Centre Borja, Antoni Blanch i el director de la Unipau, Arcadi Oliveres. La inauguració institucional donarà pas a la primera ponència del curs, 'Amèrica Llatina. Una mirada polièdrica. Balanç i escenaris de futur', que anirà a càrrec del president de l'Institut Català Internacional per la Pau, Rafael Grasa.

A partir de divendres, una temàtica concreta centrarà les activitats que es faran cada dia. Així, el bloc 'Nova ciutadania, nova política?' convidarà els participants a analitzar el paper de les xarxes socials en les noves iniciatives impulsades pels ciutadans. El torn de l'ecologia arriba el dissabte, amb diverses ponències sobre aquesta qüestió i una taula rodona sobre la conflictivitat mediambiental. Malgrat la gran presència de conferències, Perceval ha puntualitzat que es tracta d'un curs de relacions i discussions entre alumnes.

José María Perceval

La universitat té classes magistrals però també busca la relació i discussió entre els seus alumnes.


El tema de les ètnies i la igualtat de gènere centrarà les activitats del diumenge, mentre que el dilluns arribran les xerrades sobre economia i treball. El bloc 'Militarisme i violència organitzada' es presenta dimarts, mentre que l'anomenat 'Lluita contra la impunitat' clourà el curs el dimecres. Aquest dia també hi haurà la conferència de cloenda a càrrec d'Arcadi Oliveres, així com el concert del Cor Aglepta.

La Unipau també organitza diverses activitats complementàries, com un sopar popular que tindrà lloc a la plaça de Barcelona aquest dissabte a les nou del vespre. El preu és de vuit euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.