Els santcugatencs no es protegeixen correctament del sol


Temes relacionats

L'HGC ofereix consells per als pares per preparar millor l'estiu als més menuts (10/jul/08)


  • Comparteix:

Cal més consciència ciutadana davant dels perills de l'exposició solar / Font: Rac105.cat

Cal més consciència ciutadana davant dels perills de l'exposició solar / Font: Rac105.cat

Les mesures protectores que adopten els santcugatencs per prendre el sol són insuficients, segons els farmacèutics entrevistats per Cugat.cat, que recomanen fer servir una crema de factor 30, com a mínim, per exposar-se al sol. Tot i així, destaquen que cadascú té un fototipus de pell diferent i, per tant, les proteccions han de ser personalitzades. També alerten que les conseqüències d'una mala protecció poden anar des d'una cremada fins a un melanoma.

La farmacèutica de la Farmàcia Magro Salavert, Carlota Martí, ha assegurat que per prendre el sol s'ha d'utilitzar el factor 50. Segons Martí, l'ús de les cremes s'hauria de complementar amb unes càpsules que prevenen les cremades i l'envelliment prematur de la pell i recorda que l'ús de cremes hidratants ha de ser diari durant tot l'any.

Carlota Martí

Ens podem protegir amb cremes solars i amb càpsules. Veiem molta gent cremada pel carrer i gent blanca sense protecció a la platja.


En la mateixa línia s'ha manifestat la Farmàcia Sant Cugat Torreblanca, on la farmacèutica Irene Fuster ha remarcat la importància que cadascú tingui la seva protecció personalitzada. Per això, aquest establiment fa servir una màquina que analitza el fototipus i recomana la via de protecció a seguir.

Irene Fuster

Una crema de factor 15 només la poden utilitzar les persones amb la pell obscura. La conseqüència més greu és l'aparició d'un melanoma.


Les farmàcies coincideixen que els efectes lleus de l'exposició solar són les cremades o les taques. D'altra banda, el cas més crític seria l'aparició d'un melanoma.

El dermatòleg del Capio Hospital General de Catalunya (HGC) Antonio Campoy ha assegurat a Cugat.cat que les proteccions solars tenen una durada de tres hores i mitja i que la protecció s'ha d'anar renovant. Campoy també ha afirmat que les cremes solars s'han d'aplicar una estona abans i després de l'exposició.

Antonio Campoy

La protecció solar recomanada és per sobre de 20 o 30. Es recomana posar-se la protecció una hora abans d'exposar-se al sol.


El dermatòleg ha explicat que les cremes solars de les farmàcies contenen factors de protecció com l'UVA i el UVB que les cremes dels supermercats no inclouen. El dermatòleg també ha dit que les pastilles que pretenen substituir les cremes solars són un simple complement i que només ajuden a pigmentar la pell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.