Sant Cugat fa una aposta per la mobilitat sostenible amb el Congrés de la Bicicleta


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha signat un acord amb l'organitzador, la Fundació ECA Bureau Veritas

L'Ajuntament ha signat un acord amb l'organitzador, la Fundació ECA Bureau Veritas

Sant Cugat acollirà el 4t Congrés de la Bicicleta durant la primera setmana d'octubre amb l'objectiu de donar un impuls a l'ús d'aquest mitjà de transport i mantenir l'aposta de ciutat verda i sostenible. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que aquest congrés internacional serà una finestra al món per a Sant Cugat i ha animat els santcugatencs a utilitzar més la bicicleta i potenciar la convivència cívica amb els vianants i els vehicles de motor.

La celebració del 4t Congrés de la Bicicleta situarà Sant Cugat a nivell internacional com un municipi verd i sostenible, ja que hi assistiran experts d'arreu d'Europa i es transmetrà en directe i gratuïtament per internet en diferents idiomes. Així s'ha exposat a la presentació de l'acte aquest dimecres on l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que d'aquesta manera la ciutat camina 'cap al respecte al medi ambient i a la rebaixa dels gasos contaminants'.

Mercè Conesa

Suposa un posicionament clar de la ciutat en relació amb la bicicleta.


L'Ajuntament, a més, està treballant en la redacció d'una ordenança municipal de mobilitat amb la voluntat de reforçar la convivència entre bicicletes, vianants i vehicles de motor. Precisament aquest punt serà un dels eixos de treball del Congrés.

Un altre dels objectius del congrés serà potenciar les possibilitats de negoci que ofereix la bicicleta actualment, com destaca el director del Congrés i president de la Fundació ECA Bureau Beritas, Xavier Corominas.

Xavier Corominas

Explicarem experiències de negoci i com està el sector.


En aquest context, Conesa ha informat que la ciutat inaugurarà properament un servei de 'Bicibox' a la plaça de Lluís Millet, una xarxa d'aparcaments per bicicletes privades. L'alcaldessa també ha explicat que el consistori està buscant una ubicació per construir un 'Biciparc' i donar resposta així a la demanda de molts joves que reclamen un espai on practicar aquest esport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.