Es redueixen els horaris i les línies de bus urbans per ajustar el cost del servei


  • Comparteix:

Jordi Puigneró i Esther Salat durant la roda de premsa

Jordi Puigneró i Esther Salat durant la roda de premsa

El servei d'autobusos urbans començarà mitja hora més tard i acabarà una hora abans de dilluns a divendres a partir del primer de setembre. Aquesta és una de les mesures que ha pres l'Ajuntament per ajustar el cost del servei a la demanda existent que també comportarà l'eliminació de la línia sis i la reducció de les freqüències els diumenges i festius.

Segons dades de l'Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), entitat a la qual pertany Sant Cugat, l'ús del transport urbà a la ciutat ha caigut un 6% en el que portem d'any. Això fa, segons els responsables de Mobilitat, que l'oferta s'hagi d'adaptar a la situació actual.

Les mesures anunciades aquest dimecres en roda de premsa comporten la reducció de l'horari de funcionament del servei. En lloc de començar a circular a les sis del matí com fins ara, els combois començaran el recorregut a dos quarts de set del matí. De la mateixa manera, a les deu de la nit finalitzarà la circulació d'autobusos, una hora abans de l'horari actual.

Una altra mesura afectarà els diumenges i els festius. En aquesta franja s'està estudiant reduir la freqüència de pas de vehicles que pot arribar a un màxim del 50%.

La tercera mesura és la supressió de la línia 6 que uneix la zona del Sant Cugat Trade Center amb Can Sant Joan. Per compensar aquesta mesura s'iniciaran converses amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) perquè la línia d'autobús d'aquesta companyia que uneix diversos punts del polígon s'allargui i pugui connectar amb l'àrea del Trade Center.

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha explicat que aquestes mesures responen a la necessitat d'ajustar el servei a la demanda per evitar la generació de dèficit. Puigneró ha qualificat aquestes mesures com un acte de responsabilitat.

Jordi Puigneró

Tots coneixem quina és la situació econòmica. Per tant ajustar el transport públic a l'ús que se'n fa és un acte de responsabilitat.


D'altra banda, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha anunciat l'increment de cinc euros l'any del preu públic del transport escolar que correspon al nou IVA que gravarà el transport. El preu del servei d'aquest curs serà de 270 euros per any i nen. Les línies de l'escola La Floresta, Ferran i Clua i Catalunya continuaran funcionant, com també ho farà el servei de bus de l'institut Leonardo da Vinci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.