Sant Cugat estreny llaços amb el poble sahrauí amb el 'Vacances en pau'


Temes relacionats

Els nens sahrauís que han passat l'estiu a Sant Cugat marxen avui ( 3/set/11)

L'Ajuntament rep els infants sahrauís i referma el compromís amb el seu poble (20/jul/11)

Més d'una quinzena d'infants sahrauís passaran l'estiu a la ciutat (23/jun/11)


  • Comparteix:

Els nens sahrauís compartiran el juliol i l'agost amb famílies santcugatenques

Els nens sahrauís compartiran el juliol i l'agost amb famílies santcugatenques

Sant Cugat dóna la benvinguda, un any més, a set nens i nenes sahrauís que passaran l'estiu a la ciutat gràcies al projecte 'Vacances en pau' que impulsa l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS). Acompanyats pels vuit nens que actualment resideixen al pis d'acollida de Vollpelleres per a infants malalts, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, els ha donat la benvinguda aquest dimecres a la sala de plens de l'Ajuntament.

Pellicer ha destacat que projectes com l'impulsat per l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) refermen la idea de Sant Cugat com una ciutat on la cura dels nens és un pilar important.

Susanna Pellicer

El fet que tant els nostes nens com els de fora puguin gaudir de la ciutat, entra dins del projecte de ciutat de nens que tenim al consistori.


En un context de retallades socials, Pellicer ha assegurat que, almenys en un futur proper, la participació del consistori en iniciatives com les 'Vacances en pau' no perilla.

Els petits sahrauís han arribat al consistori acompanyats de les famílies santcugatenques que els acolliran durant els dos mesos d'estiu, així com dels vuit nens i nenes residents al pis d'acollida de Vollpelleres per a infants malalts. La membre de la comissió 'Vacances en Pau' Núria García ha explicat a Cugat.cat que durant aquest període els nens rebran atenció mèdica, revisions dentals i gaudiran de temps de lleure amb les famílies i l'associació.

Núria Garcia Rodríguez

Durant el primer mes els nens aniran al metge i rebran una revisió. A l'agost, cada família seguirà la seva pròpia rutina.


L'acte d'acollida ha tingut lloc a la sala de plens del consistori i ha comptat també amb la presència de la presidenta de l'associació Sant Cugat Amb el Poble Sahrauí (SCAPS), Neus Bosch i el sotsdelegat del Front Polisario a Catalunya, Mah Yahdih qui ha destacat la importància d'aquest projecte i ha recordat que la problemàtica del poble sahrauí es deu a 'una injustícia històrica de l'Estat espanyol'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.