El trànsit avui serà elevat a les vies properes a Sant Cugat que van a la costa


  • Comparteix:

Els peatges registraran els punts més conflictius de l'operació sortida / Font: Ara.cat

Els peatges registraran els punts més conflictius de l'operació sortida / Font: Ara.cat

L'operació sortida de trànsit continua aquest dimecres, primer d'agost, a les carreteres que passen per Sant Cugat. El Servei Català de Trànsit compta, però, que el mig milió de vehicles que es desplaçaran des del Vallès cap a la Costa Brava i la Costa Daurada -principals destinacions internes al país- es fa de manera esglaonada des de dissabte passat. L'AP7 i la N340 són les vies més utilitzades pels catalans durant l'època estival.

El Servei Català de Trànsit continuarà aplicant aquest dimecres les mesures especials de circulació, ordenació i regulació previstes per a l'estiu, com carrils addicionals i en sentit contrari a l'habitual, inversió de prioritats a rotondes, carrils d'incorporació i dispositius de senyalització abalisats amb cons, entre d'altres.

A més, continuen vigents les mesures adoptades també pels Mossos d'Esquadra per combatre la sinistralitat viària davant l'increment registrat aquest 2012 i també per afrontar el període estiuenc per l'elevada mobilitat que hi ha a les carreteres. És per això que el cos policial farà diversos controls simultanis en un mateix eix viari, controlarà la velocitat a través de radars en línia i les condicions tècniques dels vehicles, i farà proves d'alcoholèmia i drogostest.

D'altra banda, el Servei Català de Trànsit recorda que abans d'emprendre un viatge per carretera s'ha de revisar el vehicle, sobretot frens, direcció, pneumàtics i oli, entre d'altres. S'ha de descansar abans de la conducció i no menjar de forma abundant ja que provoca somnolència. Trànsit recorda, a més, la prohibició de consumir alcohol, begudes estimulants i medicaments que puguin afectar la percepció. És important també no carregar excessivament el vehicle i disposar l'equipatge de manera que no entorpeixi la visibilitat del conductor.

En cas d'avaria, s'ha de retirar el vehicle de la carretera sempre que sigui possible i adoptar les mesures necessàries. Sobretot, s'han d'utilitzar els triangles de presenyalització de perill i posar-los a una distància mínima de 50 metres, tant davant com darrere el vehicle.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.