Els experts recomanen fugir dels cursos 'de cap de setmana' per fer submarinisme


  • Comparteix:

Per fer submarinisme lliure es necessita un curs preparatori / Font: Blocs.mesvilaweb.cat

Per fer submarinisme lliure es necessita un curs preparatori / Font: Blocs.mesvilaweb.cat

Portar una equipació adequada, no endinsar-se en situacions que un no hagi entrenat o anar acompanyat d'una persona que conegui les normes de seguretat són alguns dels consells per fer submarinisme segons els experts consultats per Cugat.cat. Davant els vuit submarinistes morts aquest any al litoral català, els professionals apel·len al sentit comú quan es fan aquest tipus d'activitats i asseguren que assistir a un curs preparatori és cabdal per a la pràctica del submarinisme lliure.

En declaracions a Cugat.cat, el director de l'empresa Dofí Blau recomana practicar el submarinisme d'una manera responsable. El seu director, Ramon Margalef, assegura que el practicant ha d'evitar posar-se en situacions que creu que no dominarà i anar acompanyat per una altra persona. També recomana dur una equipació adequada i que el submarinista conegui el seu funcionament.

Davant els vuit morts quan feien submarinisme aquest 2012, Margalef afirma que els accidents poden ser provocats a causa d'un petit ensurt que fa que la persona reaccioni de forma intuïtiva amb instints terrestres i no aquàtics. Per això, el director de Dofí Blau, recomana analitzar primer la situació i després actuar de forma convenient.

Pel que fa al submarinisme lliure amb ampolles, Margalef diu que és obligatori per llei fer un curs preparatori, però alerta que la població ha de fugir dels cursos que donen el títol després d'haver realitzat un curs d'un cap de setmana. El director de Dofí Blau afegeix que per aprendre a fer submarinisme s'ha de repartir la teoria i les pràctiques d'una manera que l'aprenent ho pugui assumir.

Ramon Margalef

En els accidents, es reacciona amb instints terrestres, no aquàtics. Els cursos preparatoris han d'estar ben fets, fugint així dels cursos de cap de setmana.


L'empresa Dofí Blau organitza cursos de submersió adaptats a diferents nivells a diferents ciutats, entre elles, Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.