Els infractors de FGC, més controlats amb l'aplicació per a mòbil per delatar incívics


Temes relacionats

Els usuaris de FGC podran denunciar actituds incíviques amb el mòbil (26/jul/12)


  • Comparteix:

La línia Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) és la que ha generat més alertes per incivisme, un total de 70, en els primers cinc dies de funcionament de la nova aplicació per a mòbil amb què els usuaris poden delatar els infractors. Segons dades facilitades per l'empresa, l'avís de passatgers que viatgen sense bitllets és la conducta més alertada, seguida de posar els peus sobre els seients, escoltar música sense cascos o amb un volum molt alt i els músics ambulants.

El 63'64% de les queixes recollides per FGC a través de la nova aplicació mòbil corresponen a la línia Barcelona-Vallès, mentre que el 36'36% provenen de la línia Llobregat-Anoia. En total, l'empresa de transport públic ha informat que han rebut 110 alertes en els cinc primers dies de funcionament, relacionades amb comportaments incívics als trens i estacions.

El procediment que se segueix un cop FGC ha rebut la queixa és gestionar la incidència amb una primera advertència a l'infractor que, si no es rectifica, pot acabar rebent una sanció de fins a 300 euros. Segons assegura l'empresa, aquesta és una mesura presa per 'continuar avançant contra l'incivisme'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.