L'arribada a Mart del Curiosity satisfà també els experts locals en astronomia


  • Comparteix:

Curiosity ha arribat a Mart aquest dilluns / Font: Reuters

Curiosity ha arribat a Mart aquest dilluns / Font: Reuters

L'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat considera que l'arribada del robot Curiosity a la superfície de Mart és un èxit rotund, ja que mai abans no s'havia assolit un repte d'aquestes proporcions. Així ho ha afirmat el sotspresident de l'entitat, Jesús González, que ha assegurat que al setembre tenen previst programar xerrades sobre el planeta vermell per fer difusió d'aquesta fita.

González ha recordat que Mart és un 'cementiri metàl·lic', a causa de la fallida d'altres missions que van intentar arribar al planeta i no ho van aconseguir.

Tot i que es tracta d'una missió difícil, entre d'altres aspectes, per les temperatures extremes del planeta, el sotspresident de l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat ha destacat la possibilitat de l'existència de vida microescòpica a Mart. De fet, ha exposat a Cugat.cat que el Curiosity té a l'abast molts instruments per analitzar les diferents capes geològiques i els sediments del cràter en què es troba.

Jesús González

És com si haguéssim enviat un geòleg amb moltes eines. Els resultats són transmesos a la Terra.


En els dos anys que estigui el Curiosity a la superfície de Mart, els científics de l'Agència Espacial Nord-americana esperen fer descobriments mai vistos.

A causa de la importància d'aquest esdeveniment, l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat té previst desenvolupar xerrades a partir de setembre per fer difusió d'aquest tema, que consideren de vital importància per a la humanitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.