El termòmetre local toca aquest divendres gairebé els 36 graus


Temes relacionats

Hidratar-se molt, clau per combatre l'augment de temperatures (10/ago/12)

L'Ajuntament, pendent dels més vulnerables davant l'onada de calor (10/ago/12)


  • Comparteix:

El sol serà una constant aquest divendres

El sol serà una constant aquest divendres

La direcció general de Protecció Civil (DGPC) manté activades les alertes del Pla Especial d'Emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) i del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) a causa de l'onada de calor d'aquests dies. Davant l'augment de temperatures, Protecció Civil demana extremar la precaució als municipis davant l'elevat risc d'incendi. Segons el mapa diari de risc d'incendis, el Vallès Occidental té un nivell alt. Sant Cugat experimentarà aquest cap de setmana un lleu descens de les temperatures amb màximes al voltant dels 34 graus i mínimes de 24.

Protecció Civil manté l'avís als ajuntaments que incrementin la informació i vigilància dels col·lectius vulnerables, cosa que ja ha fet el de Sant Cugat. Segons el mapa diari de risc d'incendi el Vallès Occidental presenta un risc alt , tot i que no figura en el llistat de comarques on el departament d'Agricultura ha activat el nivell 3 del Pla Alfa. A la nostra ciutat, la previsió per aquest cap de setmana marca màximes que aniran al voltant dels 34 graus.

Tot i així, el Cap de Bombers Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha recordat a Cugat.cat que no es pot fer cap tipus de foc a menys de 500 metres de zones forestals i que tothom que vegi un incendi ha de trucar immediatament al telèfon d'emergències 112.

Ramon Viladrich

Hem d'evitar qualsevol foc al bosc. El 112 respon a tot tipus d'emergències, ja siguin d'incendi, sanitària o policial.


Entre les mesures preventives per evitar incendis, el departament d'Agricultura ha tancat els accessos a onze massissos: Les Gavarres, massís de les Cadiretes i massís d'Albera, massís dels Ports de Tortosa Beseït, Tivissa Vandellós, serralada del Montsant, muntanyes de Prades, la serra de Cardó Boix i Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d'Aubenç.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.