Les llàgrimes de Sant Llorenç, encara visibles aquest dilluns a la nit


  • Comparteix:

La pluja d'estels encara es podrà veure aquest dilluns a la nit. / Font: Wikipedia

La pluja d'estels encara es podrà veure aquest dilluns a la nit. / Font: Wikipedia

Les llàgrimes de Sant Llorenç, també conegudes com a Perseides, encara es podran veure aquesta nit de dilluns. L'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat recomana espais com Can Monmany i la Rabassada per fer l'observació de la pluja fina d'estels. L'entitat recomana veure aquest fenomen d'esquenes a la lluna per obtenir una major visibilitat.

Les llàgrimes de Sant Llorenç és un fenomen astronòmic que té lloc cada any a mitjans del mes d'agost i és visible a tot l'hemisferi nord. A diferència de l'any passat, quan la lluna plena va dificultar la visibilitat, en aquesta ocasió el fenomen es podrà veure bastant bé, segons l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat.

Les Perseides són petits fragments de roca, pols i gas que un cometa, el Swift-Tuttle, ha anat deixant al seu pas. Cada any a mitjans de mes d'agost, la Terra es creua amb l'òrbita d'aquest element. El camp gravitatori del planeta n'atreu les restes a l'atmosfera. Quan hi contacten, es destrueixen deixant un rastre de brillantor que és el que coneixem com a les llàgrimes de Sant Llorenç.

La sotspresidenta de l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat, Carme Mas, ha explicat a Cugat.cat que la Rabassada i Can Monmany són bons indrets per fer l'observació estar allunyats de contaminació lumínica.

Carme Mas

Recomanaria marxar de la ciutat, sincerament, a causa de la contaminació lumínica. Però, Can Monmany és un bon lloc.


Mas reitera que la millor manera de fer l'observació és estirar-se amb una manta en un algun indret fosc i d'esquenes a la lluna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.