Trànsit demana extremar la precaució per les festivitats del 15 d'agost


  • Comparteix:

El SCT demana precaució a l'hora de sortir a la carretera. / Font: Google

El SCT demana precaució a l'hora de sortir a la carretera. / Font: Google

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana als conductors que extremin la precaució en la conducció durant aquests dies amb motiu de les festivitats del 15 d'agost, quan hi ha un elevat nombre de desplaçaments per vies secundàries i locals que uneixen municipis. Trànsit afirma que cal mantenir la màxima atenció al volant i vigilar en els trajectes curts i per vies conegudes pels usuaris perquè poden ser els més perillosos. En el que portem de mes, Catalunya ha registrat nou accidents de trànsit amb 11 víctimes mortals.

El SCT remarca que el consum d'alcohol o substàncies estupefaents són incompatibles amb la conducció i recorda la importància de la figura del conductor alternatiu sobretot de cara a les sortides nocturnes.

De cara a aquest dimecres, el SCT també recomana augmentar la prudència en situacions viàries complicades en les carreteres de la costa. En aquests casos cal moderar la velocitat i incrementar la distància de seguretat per evitar accidents.

Aquest agost ja s'han registrat nou accidents amb 11 víctimes mortals a la xarxa viària catalana. Segons dades de l'SCT, sis d'aquests nou sinistres han estat xocs frontals. La intervenció del factor humà és determinant en aquest tipus d'accidents, atès que normalment són desencadenats per un avançament temerari, una maniobra antireglamentària, per circular amb una velocitat inadequada o excessiva, o bé per una pèrdua del control del vehicle. Cal remarcar també que abans de realitzar un avançament, el conductor s'ha d'assegurar que hi ha les condicions òptimes per dur-lo a terme i que en cas de dubte no es faci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.