La PAH intensificarà la seva lluita i demanarà explicacions a l'Ajuntament


Temes relacionats

Els afectats per la hipoteca tindran el seu espai a la ciutat (24/jul/12)

Els socialistes demanen la participació civil per la ILP sobre la dació en pagament (13/jul/12)

Sant Cugat, a favor de la ILP per regular la dació en pagament (21/mai/12)

La Guitza se suma a la recollida de signatures per reclamar la dació en pagament (14/mai/12)

L'Ajuntament suspendrà cautelarment les plusvàlues en casos de desnonaments (19/mar/12)

Sant Cugat reclama la reforma de la Llei hipotecària (21/feb/11)


  • Comparteix:

Les accions s'han presentat al Casal Popular La Guitza

Les accions s'han presentat al Casal Popular La Guitza

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Cugat intensificarà les seves accions al setembre per fer d'altaveu de les persones amb problemes per pagar la hipoteca o que es troben en procés d'execució hipotecària. L'entitat continuarà fent actes reivindicatius davant les entitats bancàries i recollint signatures en suport de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per regular la dació en pagament, i preguntarà al ple per la implicació de l'Ajuntament en els quatre casos de famílies desnonades que, segons la PAH, hi ha a la ciutat.

A la tornada de les vacances, la PAH desplegarà per terra, mar i aire, la seva campanya en defensa de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. D'una banda, intensificarà la recollida de signatures en suport a la ILP per presentar al Congrés espanyol el debat sobre la reforma de la Llei Hipotecària. A més, mantindrà els actes de protesta contra entitats bancàries.

Els representants de l'entitat no descarten fer acampades continuades davant els bancs en cas que les famílies afectades no obtinguin una dació en pagament o l'aturada de l'execució de la seva hipoteca. Les accions de la PAH també arribaran fins l'Ajuntament, ja que preguntarà al ple de setembre sobre el paper de l'Ajuntament en l'ajuda a les famílies afectades que hi ha a Sant Cugat.

El membre de l'entitat Julià Mestieri creu necessari implicar l'Ajuntament en la seva lluita, ja que altres consistoris han canviat la seva política d'habitatge o han fet de mediadors a petició de la PAH.

Julià Mestieri

Hi ha molts ajuntaments que tenen voluntat de solucionar el problema. Demanarem què pensa l'equip de govern.


Per a més informació sobre la PAH es pot enviar un correu a l'adreça pahstc@gmail.com o a través del seu perfil de Facebook. L'entitat es reuneix cada dijous, a les vuit del vespre, al Casal Popular La Guitza.

El ple municipal va donar suport al maig a la ILP per regular la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. Uns mesos abans, al març, l'Ajuntament va aprovar en una moció institucional suspendre de manera cautelar la recaptació durant aquest any de les liquidacions per plusvàlues en casos de desnonament de la primera residència.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.