Protestar cinc dies davant CatalunyaCaixa: nova acció de la PAH


  • Comparteix:

Una de les protestes de la PAH, a l'oficina de la plaça de Pere San

Una de les protestes de la PAH, a l'oficina de la plaça de Pere San

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) protestarà la setmana vinent davant l'oficina de CatalunyaCaixa al carrer de Villà davant la negativa de l'entitat a respondre la petició de dació en pagament com a liquidació de la hipoteca. L'acampada es farà entre dilluns i divendres, de nou del matí a dues de la tarda, per incrementar la pressió social contra els bancs i 'responsabilitzar-los de la crisi i d'un frau hipotecari generalitzat'.

Tal com van anunciar, a la tornada de les vacances, la PAH intensificarà la seva campanya en defensa de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. El tronc central d'aquestes accions serà a partir d'aquest dilluns amb una protesta de cinc dies davant l'oficina de CatalunyaCaixa al carrer de Villà.

El col·lectiu s'establirà davant l'entitat bancària de nou del matí a les dues de la tarda fins divendres com a protesta per la negativa de l'entitat a respondre la petició de dació en pagament. L'entitat ha protagonitzat aquest agost diverses protestes davant aquesta oficina i la de la plaça de Sant Pere. A banda de mantenir aquests actes, l'entitat continua aquest dissabte amb la recollida de signatures en suport a la ILP per presentar al Congrés espanyol el debat sobre la reforma de la Llei Hipotecària.

Les accions de la PAH també arribaran fins l'Ajuntament, ja que preguntarà al proper ple sobre el paper del consistori en l'ajuda a les quatre famílies afectades que hi ha a Sant Cugat. El membre de l'entitat Julià Mestieri creu necessari implicar l'Ajuntament en la seva lluita, ja que altres consistoris han canviat la seva política d'habitatge o han fet de mediadors a petició de la PAH.

Julià Mestieri

Hi ha molts ajuntaments que tenen voluntat de solucionar el problema. Demanarem què pensa l'equip de govern.


Per a més informació sobre la PAH es pot enviar un correu a l'adreça pahstc@gmail.com o a través del seu perfil de Facebook. L'entitat es reuneix cada dijous, a les vuit del vespre, al Casal Popular La Guitza.

El ple municipal va donar suport al maig a la ILP per regular la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. Uns mesos abans, al març, l'Ajuntament va aprovar en una moció institucional suspendre de manera cautelar la recaptació durant aquest any de les liquidacions per plusvàlues en casos de desnonament de la primera residència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.