La ciutat ja compta amb aparcaments segurs per a bicicletes


  • Comparteix:

Conesa, a l'esquerra, i Puigneró, a la dreta, han presentat el sistema d'aparcament de bicicletes

Conesa, a l'esquerra, i Puigneró, a la dreta, han presentat el sistema d'aparcament de bicicletes

Els usuaris de bicicletes de la ciutat ja disposen de Bicibox, un sistema d'aparcament segur per a aquest vehicle. Es tracta d'uns habitacles on les persones registrades al servei poden estacionar la bicicleta de manera segura i que també compta amb una assegurança. Per ara, hi ha instal·lats punts d'aparcament a les places de Lluís Millet i de la Vila, però en total s'instal·laran nou Bicibox en set espais diferents de la ciutat.

Els interessats en el servei hauran de registrar-se a la web Bicibox.cat per obtenir la targeta que permet utilitzar els aparcaments. Tot el tràmit es farà en línia i l'acreditació es rebrà a casa. El cost del servei és de 35 euros l'any però els primers sis mesos de funcionament seran gratuïts. Els Bicibox són un habitacles metàl·lics amb set compartiments cadascun que, un cop s'aparca la bicicleta, queden tancats i només es poden obrir amb la targeta d'usuari. A més del sistema físic de seguretat, el servei incorpora una assegurança en cas de robatori.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que aquesta iniciativa s'inscriu en la política mediambiental i social que segueix l'Ajuntament i ha assegurat que és una línia que tindrà continuïtat amb la celebració del 4t Congrés de la Bicicleta a l'octubre.

Mercè Conesa

Posem sobre la taula una estratègia ambiental i social ja que la bicicleta és un mitjà econòmic i accessible. Volem avançar en aquesta línia.


El responsable de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha destacat que aquest servei no suposarà cap despesa per al consistori ja que és una iniciativa de l'Àrea Metropolitana que també és la responsable del manteniment.

En els propers dies s'instal·laran més Bicibox prop de les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Valldoreix, Volpelleres i Mira-sol. També s'ubicaran punts d'aquest servei al Pla del Vinyet i a la Casa de Cultura. En total, la ciutat comptarà amb 60 places d'aquest servei.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Els comentaris dels comerciants i alguns vianants es que es una "xorrada" que no serveix per res i trenca la vista de la plaça i volen saber quan ha costat.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 5/set/12


Avui els he vist i realment són molt lletjos, destrossen la plaça. En un cafè proper es preguntaven si realment serviria per a alguna cosa, quan costava i si realment eren segurs. En un moment de crisi aquests capritxos "d'algú" no tenen lloc

Joan Serrallonga. Enviat el 5/set/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.