Sant Cugat estalviarà un 30% en enllumenat públic gràcies a l'Smart City


  • Comparteix:

Els carrers del nucli urbà tindràn fanals 'intel·ligents' que detectaran el pas de les persones

Els carrers del nucli urbà tindràn fanals 'intel·ligents' que detectaran el pas de les persones

Sant Cugat estalviarà un 30% en la despesa energètica de l'enllumenat públic a través de la implementació del Pla Director d'Enllumenat Exterior fent que la factura de l'Ajuntament passi de l'1'3 milions d'euros als 900.000 euros. Això serà gràcies a l'eficiència en la gestió i la instal·lació de nous elements tecnològics, com ara sensors als fanals dels carrers del nucli vianantitzat per regular la intensitat de la llum segons el pas de vianants. L'Ajuntament, que es marca un termini d'execució de set mesos, també preveu amb aquesta actuació la reducció de 1.000 tones de CO2 a l'atmosfera cada any.

Després d'un any de proves pilot al carrer de Cèsar Martinell, Sant Cugat comença a veure com la ciutat s'impregna de noves tecnologies a la resta del municipi i comença a aplicar serveis de ciutat intel·ligent a la vida quotidiana.

La modernització del sistema d'enllumenat públic, que es preveu que estigui implantat la primavera vinent, permetrà seguir amb el compromís de Sant Cugat amb aquests paràmetres i continuar una estratègia de sensibilització amb el medi ambient. Tal com destaca l'alcaldessa, Mercè Conesa, el consum d'energia es reduirà un 30%, es minimitzarà la contaminació lumínica i s'evitarà llençar 1.000 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera cada any.

Mercè Conesa

D'una banda, la reducció del consum d'energia al voltant del 30% i també la reducció de tones d'emissions de CO2 a l'atmosfera cada any.


En total, el Pla Director d'Enllumenat Exterior preveu substituir o millorar un total 7.900 fanals, instal·larà sistemes d'estalvi energètic i telecomandament en 7.500 punts de llum i se substituiran les llumeneres obsoletes i ineficients per unes altres amb tecnologia LED, entre d'altres actuacions. A més, també aplicarà al nucli vianantitzat sensors als fanals per modificar la intensitat de la llum en funció de la proximitat o no de persones.

Cristina Paraira

Hem ficat uns sensors a cada fanal que nota la presència de les persones i puja la intensitat de l'enllumenat a tot l'eix de vianants.


D'aquesta manera, es vol donar un millor servei de manera més ecològica i amb estalvi econòmic. El cost total de les actuacions de la primera fase del pla és de 5'7 milions d'euros, sense IVA, corresponents a la inversió que ha hagut de fer l'empresa concessionària Citelum. El termini d'execució és de set mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.