ICV-EUiA vol que la gestió municipal de l'aigua es decideixi a Sant Cugat


Temes relacionats

Ecologistes, sindicats i entitats, en contra de la privatització d'ATLL ( 4/set/12)

La companyia Aigües Ter-Llobregat surt a la venda per 400 milions d'euros (31/mai/12)

CiU defensa l'externalització de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (16/abr/12)


  • Comparteix:

Calderon i Boix, en roda de premsa

Calderon i Boix, en roda de premsa

ICV-EUiA insta l'Ajuntament a aclarir si les infraestructures locals incloses a la privatització d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) són de propietat municipal per fer valer els seus drets de cara a possibles compensacions. La formació reclama també al consistori que expliqui si la nova empresa publico-privada que gestionarà l'abastament i el sanejament a l'àrea metropolitana impedirà que la gestió del servei municipal es decideixi a Sant Cugat i per concurs públic com tocaria al 2019.

ICV-EUiA lamenta el procés de privatització de l'ens públic ATLL i critica que Aigües de Barcelona (Agbar) es faci amb la majoria de la nova empresa publico-privada que gestionarà l'abastament i el sanejament de l'aigua a l'àrea metropolitana sense concurs públic i per 50 anys.

El copresident d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha explicat que la concessió a Sorea, que pertany a Agbar, finalitza el 2019, després de 45 anys. Els ecosocialistes temen que la nova empresa publico-privada impedeixi que a partir d'ara es pugui decidir des de Sant Cugat la concessionària del servei a la ciutat. Per aquest motiu, Boix demana explicacions a l'Ajuntament davant l'acord pres aquest estiu per part del Consell de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Xavier Boix

Correm el risc que amb l'aprovació d'aquest expedient la concessió d'aigua a Sant Cugat passi directament a Agbar.


D'altra banda, Boix també insta el consistori a aclarir si les infraestructures que apareixen al concurs de la gestió de la xarxa d'abastament d'aigua Ter-Llobregat i situades a Sant Cugat són de propietat municipal. Si ho són, reclama que l'Ajuntament faci valer els seus drets davant la Generalitat i el nou concessionari per pactar possibles compensacions.

Xavier Boix

Volem saber si aquestes instal·lacions són municipals perquè no pot ser que la Generalitat en faci ús d'aquesta manera per passar-los a una empresa.


Els ecosocialistes han lamentat el model de gestió privada que està impulsant CiU des de la Generalitat i des de l'Àrea Metropolitana, en connivència amb el PSC, d'un bé 'fonamental i bàsic' com és l'aigua. Un recurs que no hauria de ser, segons ICV-EUiA, objecte de negoci sinó de servei públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.